Stieber Zoltán: Érzem, jó úton járok

Vágólapra másolva!
2011.08.22. 07:48
null
Stieber Zoltán nem foglalkozik a lecserélésével, a lehetőségre igyekszik koncentrálni
Címkék
Az első félidőben lefutballozta, a fordulás után viszont hagyta magához térni a Schalkét a Stieber Zoltánnal felálló Mainz. A gólpasszt jegyző magyar légióst egy óra elteltével lecserélte edzője, Stieber kiválásával párhuzamosan a hazai csapat is talajt vesztett – pontosabban fogott (2–4).

 

– A szünetben még kettő nullára vezettek...
– És a végén négy kettőre kikaptunk. Őszintén szólva egyelőre képtelen vagyok felfogni, hogy vereséget szenvedtünk. Tizenkét perc alatt kétgólos előnyt harcoltunk ki. Keresem a választ, hogy mi történt velünk. Hiányzott egy kis plusz. Nevezzük harmadik gólnak. Ha a fordulás előtt bevittünk volna még egy ütést a Schalkénak, a vendégek vélhetően nem állnak talpra.

– Mi indokolta, hogy a szünetben a balról a jobb oldalra vezényelte Thomas Tuchel?

– Megsérült a jobbszélsőnk, le kellett cserélni, engem irányított a helyére. Nem hátrány, ha az edző bízik a futballistában, és az sem, ha egy labdarúgó több poszton is hasznára lehet csapatának.

– Elismerést érdemlő hozzáállás. Tuchel edző hatvanegyedik percben hozott döntéséhez is ilyen pozitívan viszonyul? Miért cserélte le?
– Thomas Tuchel szereti kevergetni a lapokat, ami különösen a támadószekció tagjaira érvényes – rám is. Nem kérdőjelezem meg a döntését, nem foglalkozom vele, mert nem ez a dolgom. Ha lehetőséget ad, élni akarok a bizalommal.

– Otthon érzi már magát Mainzban – az öltözőben és a Bundesliga egyben?
– Két hónapja tartozom a klubhoz, két élvonalbeli mérkőzésen léptem pályára a csapatban – fejlődni akarok, és közben érzem, hogy minden szempontból jó úton járok.

– Visszatérve a Schalke elleni összecsapáshoz: a meccset talán lezáró tus, a harmadik Mainz-gól beviteléhez nem a rutin hiányzott?
– Nehéz kérdés. Nézze, megvertünk egy Bajnokok Ligája-résztvevőt – a Bayer Leverkusenre gondolok –, ezúttal viszont nem bírtunk az előző idényben a BL-ben menetelő együttessel. Passz. Csak a magam nevében beszélhetnék a tapasztalatról vagy annak hiányáról, de két élvonalbeli találkozóval a lábaimban inkább hallgatok…

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATJA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik