Pintér Attila kikéri magának Szalai Ádám kritikáját

Vágólapra másolva!
2013.11.13. 07:31
A Hollandia elleni 8–1-es vereséget követően Szalai Ádám hosszú monológban, szenvedélyesen fejtegette, hogy mi a probléma a magyar labdarúgásban – a hullámok azóta sem ültek el. Pintér Attila, a Győri ETO vezetőedzője a Nemzeti Sportnak adott interjúja végén reagált a Schalke csatárának mondanivalójára. Amit ki is kér magának...

„Szeretem az őszinte embereket. Mindenki döntse el, Szalai úr őszinte vagy sem. Amikor Szalai Ádám kiállt és ezt a nyilatkozatát tette, azelőtt egy héttel volt egy interjúja, amelyben azt kérdezték tőle, van-e súrlódás közte és a szövetségi kapitány között. Ha jól emlékszem, azt mondta, nincs… Eltelt néhány nap, és meglepve hallottam, hogy már egy éve problémája van Egervári Sándorral. Felteszem a kérdést: Szalai úr hiteles vagy sem? Mindenki döntse el maga” – kezdte Pintér Attila.

„Úgy véleményt mondani a magyar edzőkről, hogy nem ismeri őket, nem tudja, miként dolgoznak, felelőtlenség. Én mindenesetre kikérem magamnak. Meglepődve hallottam egy másik, ugyancsak külföldön nevelkedett, manapság azonban itthon játszó fiatal játékos szakmáról tett nyilatkozatát is. Ha külföldön olyan jó szakmai képzést kapott fiatalon, és olyan jó labdarúgó lett, miért tért vissza az általa olyannyira lebecsült magyar futballba?” – folytatta a Győri ETO szakvezetője, aki a mentalitással kapcsolatos kritikát is megfogalmazott.

„És még valami. Kötve hiszem, hogy a magyar szövetségi kapitány azt mondta volna: ne küzdjetek a nemzetetekért! Az alapok közé tartozik, ki mennyit fut, milyen agresszíven futballozik, mennyire akarja a győzelmet.”

MAGYAR VAGY KÜLFÖLDI KAPITÁNYT A KISPADRA? MENNYI ESÉLYE VAN AZ ETO-NAK A BAJNOKI ARANYRA? KERESSE A PINTÉR ATTILÁVAL KÉSZÍTETT TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT SZERDAI SZÁMÁBAN, VAGY TÖLTSE LE A DIGITÁLIS VÁLTOZATOT!

Pintér Attila „visszalőtt” Szalai kritikájára (Fotó: Grnák László)
Pintér Attila „visszalőtt” Szalai kritikájára (Fotó: Grnák László)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik