Női válogatott: tornát nyertek az U16-osok Romániában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.27. 10:51
A Turtóczki Sándor vezette női U16-os labdarúgó-válogatott vasárnap 1–0-ra legyőzte a házigazdát a romániai UEFA Development Tornán, ezzel megszerezte az első helyet – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapján.

A mieink már az 5. percben megszerezték a mérkőzést később eldöntő gólt: Oláh Adrienn indította Kiss Stellát, aki lefutotta védőjét, majd 12 méterről a kapus mellett a kapuba passzolt.

A folytatásban nagy iramú, kiegyenlített volt a játék, a mieink ezúttal is hatékonyan védekeztek, a kitartóan támadó román válogatott nem tudott helyzetbe kerülni. A második játékrész elején a magyarok növelhették volna előnyüket, de kimaradt a legnagyobb helyzet, Kiss Orsolya a kapufát találta el.

A torna korábbi mérkőzésein a magyar válogatott a bolgárokat 7–0-ra, a moldovaiakat 4–0-ra, a szlovákokat 1–1 után tizenegyesekkel 4–2-re győzte le.

„Öt nap alatt négy meccset játszottunk, érthetően mindkét oldalon fáradtak voltak a játékosok, a nagy meleg is nehezítette a dolgukat, ennek ellenére nagy iramú, színvonalas, küzdelmes volt a mérkőzés – értékelt az mlsz.hu-nak Turtóczki Sándor. – Le a kalappal a lányok előtt, mindenki egész héten nagy odafigyeléssel végezte a dolgát, és igyekezett végrehajtani a kért feladatokat. Voltak azért hibáink, de a csapatépítés terén sokat léptünk előre, immár van arculata a csapatnak, és látszanak a tudatos mozgások a pályán. Szükség is van az előrelépésre, mert szeptemberben igen nehéz csoportban lépnek pályára a lányok az U17-es Eb-selejtezőkön.”

NEMZETKÖZI U16-OS TORNA
Románia–Magyarország 0–1 (0–1)
Magyarország:
Barti Luca – Anda Letícia, Fülöp Adél, Csigi Eszter, Fél Alexandra – Zágonyi Barbara, Szehofner Vivien (Csiki Anna, 37.) – Kiss Stella, Oláh Adrienn, Haraszti Fanni (Fél Patrícia, 41.) – Kiss Orsolya (Fái Szilvia, 61.)
Gólszerző: Kiss Stella (5.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik