Női válogatott: Littlejohn mentett pontot a mieink ellen

Vágólapra másolva!
2015.03.04. 13:41
null
Zeller Dóra (fehérben) az írek ellen adós maradt a góllal – az osztrákokkal szemben javíthat (Fotó: mlsz.hu)
A címvédő magyar női labdarúgó-válogatott 1–1-es döntetlent játszott Írországgal az Isztria-kupa horvátországi felkészülési torna A-csoportjának első fordulójában. A mieink az 57. percben Vágó Fanni góljával megszerezték a vezetést, de a világranglistán tíz hellyel előkelőbb pozíciót elfoglaló írek negyedórával később Ruesha Littlejohn találatával egyenlítettek. A magyar nemzeti csapat március 6-án Ausztria ellen folytatja szereplését.

 

A magyar válogatott címvédőként érkezett az Isztria-kupára, de a torna lebonyolítási rendszere rengeteget változott egy év alatt, a tavalyi négyhez képest az idén 12 válogatott vesz részt a viadalon.

Az írek elleni nyitó meccs első félideje kiegyenlített játékot hozott, az ellenfél valamivel többet birtokolta a labdát, de a labdaszerzéseinkből indított kontráink rendre veszélyesek voltak. Az első nagyobb magyar lehetőség végén Jakabfi Zsanett lövését kellett védenie az ír kapusnak. Nem sokkal később az írek előtt adódott helyzet, ekkor Bíró Barbarának akadt védenivalója. A gól nélküli első félidő után, a második játékrész elején vezetéshez jutott a magyar válogatott, egy kezezés után megítélt büntetőt Vágó Fanni értékesített.

A gól után megduplázta erőfeszítéseit az ír csapat, egymás után érkeztek a felívelt labdák a kapunk elé, védőinknek meggyűlt a bajuk a fizikailag erős támadókkal. A 72. percben egy felívelt labda után Tóth Gabriellával keményen ütköztek, s ezt követően egyenlítettek az írek. A hajrában is az ellenfél irányított, igaz, az utolsó pillanatokban Zágor Bernadett lábában volt a győztes gól, ám kimaradt a lehetőség, így maradt az 1–1-es döntetlen.

„A döntetlen reális eredmény, egy nagyon erős, nálunk jóval magasabban rangsorolt ellenféllel szemben szereztünk pontot. Ideális ellenfél volt az ír válogatott, gyakorolhattuk az edzéseken már többször átvett taktikai elemeket. Néhány játékosom még tompábban futballozott a szokásosnál, de végig szervezetten, fegyelmezetten, motiváltan játszottunk, ez jó alap lehet a folytatásra” – mondta Markó Edina az mlsz.hu-nak.

ISZTRIA-KUPA, FELKÉSZÜLÉSI TORNA
A-CSOPORT, 1. FORDULÓ
Írország–Magyarország 1–1 (0–0)

Magyarország: Bíró Barbara –Gál Tímea, Tóth Gabriella, Szeitl Szilvia, Mosdóczi Evelin– Hummel-Smuczer Angéla (Szuh Erika, 81.), Csiszár Henrietta–Jakabfi Zsanett (Zágor Bernadett, 48.), Vágó Fanni, Sipos Lilla (Kaján Zsanett, 73.) – Zeller Dóra
Gólszerző: Littlejohn (72.), ill. Vágó F. (57.)

A csoport másik mérkőzésén
Ausztria–Szlovákia 1–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik