Mi lett az egyiptomi U20-as vb magyar hőseivel?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.17. 17:16
null
Egyiptomban Koman Vladimir (elöl) volt a magyar csapat egyik vezére, a felnőttek között azonban az ő karrierje sem úgy alakul(t), ahogy vélhetően elképzelte (Fotó: Reuters)
Csütörtökön volt öt éve, hogy a magyar válogatott bronzérmet szerzett Egyiptomban az U20-as labdarúgó-vb-n. Az utanpotlassport.hu utánanézett, mi lett akkori hőseinkkel, mire vitték a felnőttek között.

 

A 2009-ES ÉS A 2014-ES COSTA RICA-I HŐSÖK KÖZÖTT KÉT EMBER AZ ÁTFEDÉS

A magyar mellett a ghánai, a brazil és a Costa Rica-i válogatott jutott elődöntőbe a 2009-es U20-as vb-n. Mindhárom ország kijutott a felnőttek idei világbajnokságára.

Az Egyiptomban aranyérmet szerző ghánai keretből hatan (Samuel Inkoom, Jonathan Mensah, Daniel Opare, Emmanuel Agyemang-Badu, André Ayew, Mohammed Rabiu) voltak ott a brazíliai seregszemlén, az ezüstérmes brazil csapatból senkire sem számított Luiz Felipe Scolari, míg a negyedikként végző Costa Rica-i társaságból csak ketten (Cristian Gamboa, Marco Urena) voltak részesei a negyeddöntőbe jutással kisebb csodát tevő felnőttválogatott menetelésének.

Kiss Máté: A Győri ETO első, illetve második csapatában játszott 2012-ig, majd Siófokra és Mezőkövesdre került kölcsönbe. Jelenleg a másodosztályú Gyirmót játékosa. Felnőttválogatottsága nincs az egyiptomi U20-as vb legszebb gólját szerző középpályásnak.

Présinger Ádám: A magyar élvonalban a Videoton színeiben mutatkozott be 2009-ben. Hiába szerzett első mérkőzésén gólt, inkább a második csapatban jutott szóhoz, illetve a Vasashoz került kölcsönbe. 2011-ben a Pápa játékosa lett, rendszeresen játéklehetőséget kapott az ott töltött három év alatt, az előző szezon után viszont a jelenleg az NB II-t vezető Gyirmóthoz szerződött. A válogatottban nem került szóba a neve.

Simon András: A 2009–2010-es szezonban a Liverpool kölcsönadta a spanyol Córdobának, de mire beverekedte magát a kezdőcsapatba, elszakadt a combizma. Ennek ellenére a klub megtartotta volna, ám a Liverpool végül visszarendelte Angliába. A támadó 2010 decemberében aztán szerződést bontott a „vörösökkel”, és a holland Excelsiorhoz igazolt, ott azonban fél év alatt csak egy meccsen játszott. 2011-ben négyéves szerződést kötött a Győri ETO-val, ezen időszak alatt megfordult a Sopron és a Pápa NB I-es, illetve a Haladás NB II-es csapatában is. A 2014-es évet Kecskeméten kezdte, jelenleg a Paks játékosa. Nem került a válogatottság közelébe.

Tóth Bence: 2009-ben már rendszeresen játszott a Ferencvárosban, de 2012-ben Pápára igazolt. Itt másfél idényt töltött el, majd továbbállt Paksra, jelenleg pedig az NB II-es Szolnok játékosa. Térdsérülésből lábadozik. A válogatottban nem lépett pályára.

Zámbó Bence: A Győr játékosa volt tavaly nyárig, de folyamatosan kölcsönadták, a Diósgyőrbe, az MTK-ba, majd Kaposvárra. A Rákóczi át is igazolta, így részese volt a tavalyi kiesésnek. Igaz, nem teljesen, ugyanis még a télen elküldték, így a másodosztályú Tatabányába került. A nyáron csapatot váltott, osztályt nem, most az Ajka védelmét erősíti. A válogatottság természetesen nála sem jött szóba.

A TELJES CIKKET – AMELYBEN KOMAN VLADIMIRRŐL, NÉMETH KRISZTIÁNRÓL, GULÁCSI PÉTERRŐL ÉS A 2009-ES U20-AS MAGYAR KERET TÖBBI TAGJÁRÓL IS OLVASHAT – IDE KATTINTVA ÉRI EL.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik