Kiss Máté gólját választották a legszebbnek

Vágólapra másolva!
2009.10.21. 11:43
Címkék
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) honlapján kiírt szavazáson az olvasók Kiss Máté bombagólját választották az egyiptomi U20-as világbajnokság legszebb találatának.
Kiss Mátét ünneplik a csapattársak gólja után (fotó: Action Images)
Kiss Mátét ünneplik a csapattársak gólja után (fotó: Action Images)

Kiss Máté a csehek elleni nyolcaddöntőben mintegy 30 méterről szerezte hatalmas gólját – a remekült eltalált labda a kapu jobb felső sarkában kötött ki. A cseh kapusnak nem sok esélye volt kivédeni a gyönyörű lövést, egyébként ezzel a góllal 1–0-ra vezetett a magyar válogatott, amely az 1–1-re végződött rendes játékidő, majd a 2–2-es hosszabbítás után tizenegyesekkel harcolta ki a továbbjutást.

A FIFA honlapján kiírt szavazáson a Győri ETO játékosának gólját a megadott ötös skálán 4.9-re értékelték az olvasók, tehát nyugodt szívvel kijelenthetjük, nem csak a magyar szurkolók tetszését nyerte el a találat.

„Vittem fel a labdát, ütköztem valakivel, és bár ha elestem volna, akkor az biztosan szabálytalanság lett volna, éreztem, hogy megvan még az egyensúlyom, így továbbmentem. Engem nem támadtak, felnéztem, és azt láttam, hogy elöl Krisztiánt és Márkót is szorosan őrzik a cseh védők. Így toltam egyet rajta, és elvállaltam..." – elevenítette fel gólját a csehek elleni meccs után a középpályás a Nemzeti Sport munkatársának.

„A következő pillanatban felnéztem, és láttam, hogy jó irányba megy a labda, de akkor még nem éreztem, hogy gól lesz, gondoltam, hogy talán a kapufát találom el. Aztán mire ez átfutott az agyamon, a labda már a hálóba vágódott" – folytatta Kiss.

„Az igazság az, hogy volt egy előre tervezett gólörömöm, a barátnőmnek, Barbinak akartam mutatni egy szívet, de ezt már nem tudtam megtenni, mert a fiúk lefogtak és a földre tepertek. Alig kaptam levegőt, ráadásul Dudi még a fülembe is üvöltött" – idézte fel a gólöröm pillanatait nevetve a 18 éves futballista.

MAGYARORSZÁG–CSEHORSZÁG 2–2
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik