S. T. J. 2019.10.11 23:39 Frissítve: 2019.10.11 23:39

Marco Rossi roppant csalódott; Märcz Tamás összehívta a keretet

A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

 

Fájó vereséget szenvedett Horvátországban Európa-bajnoki selejtezőn a magyar labdarúgó-válogatott. A mérkőzést követően Marco Rossi szövetségi kapitány roppant csalódottan nyilatkozott. Az olasz edző lapunknak azt mondta, úgy érkeztek Splitbe, hogy megmutatják, mire képesek, bátrak és elszántak lesznek, ehhez képest úgy játszottak, mint a nyulak. Ráadásul négy-öt elképesztő hibát is elkövettek a játékosok. Rossi nem emlékszik rá, hogy edzői karrierje során megélt volna hasonlót. „Nem az a baj, hogy kikaptunk, hanem az, ahogyan kikaptunk” – mondta.

Nemsokára sorsolják a jövő januári budapesti férfi vízilabda Európa-bajnokság csoportbeosztását. Ennek fényében nem meglepő, hogy Märcz Tamás szövetségi kapitány háromnapos összetartást vezényelt csapatának, megfogalmazása szerint azért, hogy a játékosok a hazai és nemzetközi klubsorozatok közepette se feledkezzenek meg arról, a válogatott is létezik, és hamarosan fontos feladatok várnak rájuk. A szakember húsz pólóst hívott meg az idény első edzéseire, és a névsorban ott van a nemzeti együttesbe jó két év után visszatérő Hosnyánszky Norbert is.

„Nem tréningezek sokat, sajnálom rá az időmet, sokkal szívesebben töltöm a menyasszonyommal kettesben, illetve játszom a kisebb gyerekeimmel, Lily Jóval és Ronnie-val. Abban a korban vannak – tizenkettő és tizenhárom évesek –, amikor minőségi időt tudunk együtt tölteni. Persze lazsálni nem lehet, mert a sznúker nekem olyan, mint másnak egy munkahely: vannak feladatok, amiket végre kell hajtani.” Többek között erről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott exkluzív interjúban az ötszörös világbajnok sznúkeres, Ronnie O'Sullivan.

• Megcáfolta a pletykát, miszerint annak idején hat labdáért szerezte volna meg az Újpesti Dózsa a XV. kerületi Vasastól. Ugyanis az „átigazolási díj” csak öt labda volt... Többek között erről is beszélt a 75 éves futball-legenda, Zámbó Sándor, akivel Hosszabbítás mellékletünkben olvashatnak interjút. „Tű” mindig azt vallotta, hogy kell egy láncszem, ő pedig alárendelte magát a csapat érdekeinek. Egyszerű megoldásokat alkalmazott, igaz, a lehető legmagasabb magas szinten. Bene, Dunai II és Fazekas vérbeli góllövő csatár volt, ő pedig a döntő pillanatban a szélről odavarázsolta eléjük a labdát.

2019.10.22 09:25:58

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A válogatott hátvéd úgy érzi, első amerikai idényében minden téren előrébb tudott lépni.

2019.10.21 22:35:46

Magyar válogatott SMAHULYA ÁDÁM

ALAPVONAL. Az elmúlt évtizedekben egyetlen magyar labdarúgónak sem adatott meg az, ami Szoboszlai Dominiknak, hogy ilyen fiatalon bedobják a mély vízbe, ami persze nagyrészt szorgalmának és tehetségének is köszönhető.

2019.10.16 13:42:26

Magyar válogatott SOMOGYI ZSOLT

Ketten már visszavonultak, s ott lesznek a brazíliai U17-es vb-re utazó stábban.

2019.10.16 11:27:28

Magyar válogatott P. K.

Gulácsi, Orbán és Szalai játszott a legtöbbet; amikor Pátkai kezdett, mindig nyertünk.

2019.10.15 21:31:37

Magyar válogatott THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A jelenlegi válogatottban kevesen vannak közülük.