Magyar-román: Nem háborúra készülünk - Egervári Sándor

Vágólapra másolva!
2013.03.21. 13:03
A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Egervári Sándor ma Telkiben tartott sajtótájékoztatót, amelyen az elmúlt napok tapasztalatairól is beszélt a pénteki, Magyarország–Románia vb-selejtező kapcsán.

SZAVAZÁS

Ön szerint milyen eredmény születik a magyar labdarúgó-válogatott soron következő két vb-selejtezőjén?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A hazai pálya előnyét akkor is szeretnénk érvényre juttatni, ha a közönséget kénytelenek leszünk nélkülözni. A játékosok hozzáállását úgy látom az edzéseken, a közös megbeszéléseken, hogy nagyon kiélezett helyzetben vannak, mindenki átérzi, mekkora felelőssége van, nemcsak a válogatottal, hanem az egész magyar labdarúgással szemben is. Úgyhogy szeretnénk bravúrosan szerepelni. Nyilván egy ilyen fegyelmezett csapattal szemben, mint a román, nehéz lesz eredményesnek lenni, de meggyőződésem, hogy a támadóharmadban meglévő képességeink mentén erre megvan az esélye a csapatnak, és ezt sikerül is érvényre juttatnunk” – mondta Egervári Sándor szövetségi kapitány.

„Mérkőzésváró közösségünk van. De mindennek eljön a maga ideje, szükségünk volt erre a négy napra, hogy ismét összerázódjunk, egységesen kezdjünk gondolkodni. Úgy látom, fizikailag és mentálisan is nagyon erős lett az elmúlt napokban a közösségünk, és fel vagyunk készülve a bravúros eredményre. A keret itt lévő mind a huszonnégy játékosa egészséges, Varga József is teljes értékű munkát végzett. Az más kérdés, hogy, aki három hete nem védett, az milyen állapotban van” – utalt a szintén sérülésből felépülő Bogdán Ádámra a kapitány.

„Mi nem háborúra készülünk, hanem nemes küzdelemre. A fair play szellemében szeretnénk legyőzni a román válogatottat. A mi törekvésünk egyértelműen a három pont begyűjtése hazai pályán” – tette hozzá a szakember a mérkőzést övező felhangok kapcsán.

A szakember mellett a középpályás, Hajnal Tamás is válaszolt az újságírók kérdéseire, a vele készült beszélgetést itt olvashatja!

Mindent a magyar–román világbajnoki selejtezőről: itt az összes hírünket megtalálja a kulcsfontosságú meccsről!

VB-SELEJTEZŐ, A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 4 4 13– 2 +11 12
2. MAGYARORSZÁG 4 3 1 10– 5 +5 9
3. Románia 4 3 1 8– 4 +4 9
4. Törökország 4 1 3 4– 6 –2 3
5. Észtország 4 1 3 1– 6 –5 3
6. Andorra 4 4 0–13 –13 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik