Magyar–horvát: Kramaric pokoli hangulatra számít Budapesten – lapszemle

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2019.03.22. 11:38
null
Kramaric úgy gondolja, a magyarok ellen is be kell gyűjteni a három pontot (Fotó: AFP)
Közel állt a meglepetéshez az azeri labdarúgó-válogatott, amely vezetést szerzett, és a 79. percig döntetlenre állt Zágrábban, végül Horvátország a hajrában csak kiharcolta a 2–1-es győzelmet. A világbajnoki ezüstérmes vasárnap a magyarok ellen lép pályára Budapesten.

 

 

„Horvátország szenvedett, de mégis megérdemelten győzelemmel kezdett a selejtezősorozatban” – írta a meccsről a Dnevnik.

A jutarnij.hr címe szerint nem arról van szó, hogy a horvátok lebecsülték az ellenfelet, hanem az azeri játékosok tudnak focizni.

 

A lap megszólaltatta a mérkőzés hősét, a Hoffenheimben játszó Andrej Kramaricot, aki egy szép góllal eldöntötte a három pontot sorsát. Ahogy a lap írta, a horvát hős mindenkit elkápráztatott a nyilatkozatával, ugyanis azt mondta: „Nem vagyok Messi, nem vagyok Ronaldo, de arra törekszem.”

A Slobodna Dalmacija is a Bundesligában szereplő csatárt éltette: „A válogatott megszenvedett a kellemetlen azeriek ellen, a zseniális Kramaric mentett meg bennünket”

A lapnak nyilatkozott a horvát elnök, Kolinda Grabar-Kitarovic is, aki úgy fogalmazott, „jó volt, de kicsit agresszívebbnek kell lennünk”.

 

A Dnevniknek Kramaric beszélt a vasárnapi, Magyarország elleni meccsről is. „A magyarok nagy lázban égnek majd. Szalai Ádám a csapattársam a Hoffenheimben, így tudom, hogy mi vár ránk: pokoli hangulatra számíthatunk. Egy kicsit nehezebb lesz, mint Azerbajdzsán ellen. Abban bízom, hogy több területünk lesz majd, ami nekünk megfelelne. Jól játszottunk, és ha ezt megismételjük, akkor úgy gondolom, be kellene gyűjtenünk a három pontot” – mondta.

Luka Modric szintén nehéz és kellemetlen meccsre számít. „Néhány évvel ezelőtt játszottunk a magyarok ellen egy felkészülési mérkőzést, s az is nehéz volt. Hasonlóra számítok vasárnap. Reményeim szerint több területünk lesz, mint Azerbajdzsán ellen. Biztos vagyok benne, hogy a szövetségi kapitányunk jól felkészít bennünket a találkozóra” – mondta a Real Madrid középpályása.

Zlatko Dalic szövetségi kapitány a három pont mellett annak is örült, hogy Ante Rebicet és Marcelo Brozovicot is tudta pihentetni (előbbi csereként 21 percet játszott, utóbbi kispados volt).

Dalic kapitány nem lehetett nyugodt a csütörtöki nyitányon (Fotó: AFP)
Dalic kapitány nem lehetett nyugodt a csütörtöki nyitányon (Fotó: AFP)

 

„Nem volt könnyű mérkőzés, különösen azután, hogy gólt kaptunk. Miután áttörtük a bunkervédelmet, minden könnyebbé vált. Sikerült pihentetnünk Rebicet és Brozovicot, úgy gondolom, nincsenek abban az állapotban, hogy három nap alatt kétszer kilencven percet végigjátsszanak. Az volt a cél, hogy kíméljük őket, ezt sikerült megvalósítani. Most megyünk Magyarországra, célunk, hogy jó eredményt érjünk el” – nyilatkozta.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, E-CSOPORT
Szlovákia–Magyarország 2–0 (1–0)
Horvátország–Azerbajdzsán 2–1

AZ E-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szlovákia1 12–0+23
2. Horvátország1 12–1+13
3. Wales
0–00 0
4. Azerbajdzsán1 11–2–10
5. MAGYARORSZÁG1 10–2–20

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik