Magyar-görög: Remek játékosai vannak a magyar csapatnak - Markarián

Vágólapra másolva!
2015.03.28. 19:20
Sergio Markarián, a Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készülő görög labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya tudja, hogy nehéz helyzetben van a csapata, de reméli, hogy a görög szurkolók biztatásával és kiemelkedő játékkal győzhetnek.

„Nehéz meccsre számítok, remek játékosai vannak az ellenfelünknek, a magyarok keményen játszanak. Remélem, a görög szurkolók fanatizmusa átragad a játékosaimra is – mondta Sergio Markarián a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. – Jól telt a felkészülés, elégedett vagyok a játékosaimmal. Mindenkiben ég a bizonyítási vágy, remélem, ez a pályán is megmutatkozik majd. Mindent megteszünk a győzelemért."Sergio Markarián a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. – Jól telt a felkészülés, elégedett vagyok a játékosaimmal. Mindenkiben ég a bizonyítási vágy, remélem, ez a pályán is megmutatkozik majd. Mindent megteszünk a győzelemért."

„Nehéz helyzetben vagyunk, távolinak tűnik a továbbjutás. Új fejezetet nyitunk, változtatnunk kell azokon a dolgokon, amik miatt idáig jutottunk. A gyakorlás helyett inkább a taktikára helyeztük a hangsúlyt. A futball mindig tartogat meglepetést számunkra, de a végén a jobb csapat győz. Nem könnyíti a helyzetünket, hogy a válogatottnál mindig kevés az idő. Teljesítménykényszer alatt állunk, azonnal javítani kell, mert eredményeket vár a sajtó és a közönség is."

Két játékos is ott volt a sajtótájékoztatón. Szokratisz Papasztathopulosz szerint a csapat tiszta lappal és újult erővel várja a számára sorsdöntő találkozót, Lazarosz Hrisztodulopulosz három pontot vár, míg Vaszilisz Toroszidisz a sérülés miatt kieső társakért hajt.

„Új edzővel, új reményekkel készültünk. Jelentős taktikai változásokat hajtott végre a mester, konkrét elképzelései vannak, melyeket remélhetőleg meg tudunk valósítani, és három ponttal a zsebben hagyjuk el a pályát – mondta az új kapitány nyújtotta impulzusokról Szokratisz Papasztathopulosz, a Borussia Dortmund védője. – Új fejezetet kezdünk. Rengeteg kisebb és nagyobb problémával kellett szembenéznünk az eddigi mérkőzéseken, közben új kapitányunk lett. Keményen dolgozunk, újult erővel várjuk a magyarok elleni meccset, bizonyítani akarunk a szurkolóinknak.”

Szokratiszt a hozzá hasonlóan a német élvonalban légióskodó Szalai Ádámról és Stieber Zoltánról is kérdezték.

„Két kiváló játékosról van szó, de a görög csapat nem fél senkitől” – válaszolta az 51-szeres válogatott hátvéd.

Lazarosz Hrisztodulopulosz és Vaszilisz Toroszidisz az eddigi gyenge szereplés ellenére is bízik a sikerben.

„Nehéz, de sikeres hét áll mögöttünk. Be akarjuk bizonyítani a szurkolóknak, hogy többre vagyunk képesek annál, amit eddig mutattunk. Három pontért érkeztünk” – mondta Hrisztodulopulosz.

„Fontos játékosaink hiányoznak, értük és egész Görögországért is küzdeni fogunk – utalt Toroszidisz a sérülés miatt kimaradó Kosztasz Mitroglura, José Holebaszra, Jannisz Maniatiszra és Petrosz Mantaloszra. – Összetartó csapat vagyunk, megpróbáljuk a maximumot kihozni magunkból, hogy legyőzzük a magyarokat.”

A magyar labdarúgó-válogatott holnap 20.45-kor fogadja a görögöket Európa-bajnoki selejtezőn.

TŐZSÉR DÁNIEL SZERINT SENKIT SEM AKARUNK A POKOLBA KÜLDENI. TEKINTSE MEG VIDEÓNKAT A MAGYAR CSAPAT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJÁRÓL!

„Mindig úgy dolgozok, mint egy tűzoltó”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik