Koman: Jó lesz ez!; Futács: Tetszik Pintér elképzelése

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.06. 08:29
null
Futácsnak helyzete is volt, de nem tudott betalálni (Fotó: MirkóIstván)
Egységes a vélemény a magyar válogatott labdarúgói között, amit Koman Vladimir foglalt össze a legérthetőbben: „jó lesz ez" – mármint a magyar válogatott játéka. Annak ellenére, hogy tegnap felkészülési mérkőzésen 2–1-es vereséget szenvedtünk a finnektől, futballistáink optimisták: „Az út elején járunk", a „hibákból kell tanulnunk", „inkább most jöjjenek ki a hibák, mint amikor már tétre megy" – no ez mind elhangzott a játékosok szájából.

Futács Márkó a második félidőben debütált a magyar válogatottban. A támadó szerint nem szabad letörni a vereség után.

„A válogatottság szempontjából elindultam egy úton, és remélem, hogy ez jó út lesz, miként abban is bízom, hogy a következő meccs már jól sül el – mondta Futács Márkó az NSO Tv-nek. – Akad bennem hiányérzet, hiszen egy nullánál és egy egynél is voltak helyzeteink, jó lenne ezen javítanunk, hogy a helyzeteinket jobban használjuk ki, de összességében nem szabad csalódottnak lennünk. Az út elején járunk, a hibákból kell tanulnunk, legközelebb ezeket Telkiben biztos megbeszéljük, úgyhogy fel a fejjel mindenkinek. Nekem tetszett a szövetségi kapitány elképzelése, aki a szezon közben összetartásokat tart, és a klubok is támogatják őt ebben. Szerintem nem lesz ebből probléma, és minél több ilyen összetartáson tudunk majd találkozni, annál hamarabb összeállhat a csapatunk.”

A már jóval tapasztaltabb védő, Juhász Roland szerint elfáradtunk.

„Nem tennék nagy különbséget a két félidő között – nyilatkozta Juhász Roland. – Ők rúgtak nekünk két gólt, nekünk az első után nem jött össze a második, pedig a helyzeteink megvoltak hozzá. Sajnos nem sikerült, és a végére picit elfáradtunk, elég nagy területek maradtak a középpályán, amiket jobban be tudtak tölteni a finn játékosok, és ezzel megnyerték a mérkőzést.

A végén nagyon mentünk az eredmény után, ám sajnos nem jött össze az egyenlítés. Nem érzem, hogy a két válogatott között nagy különbség lenne. Nálunk elég sok csere történt, ez egy alakuló válogatott, ez volt az első állomásunk a szeptemberi előadásra, és inkább most jöjjenek ki a hibák, mint amikor már tétre megy a játék. Úgyhogy ebből a mérkőzésből is van mit tanulnunk.”

Koman Vladmir szerint sincs túl nagy gond, de a saját teljesítményével nem elégedett.

„Voltak pozitív momentumai a mérkőzésnek, hiszen az első és a második félidőben is adódtak olyan helyzeteink, amiket ha berúgunk, akkor megnyerjük a találkozót – értékelt Koman Vladimir. – Sajnos egy nullánál nem tudtuk őket gólra váltani, utána viszont megkaptuk ezt a két nem várt gólt. Van mit frissülnie a csapatnak, ezt biztos lehetett látni, ez belül is érezhető volt, viszont azt mondom, hogy pozitívan kell hozzáállni a dolgokhoz, az új kapitányhoz is hozzá kell szoknunk, de jó lesz ez.”

„A saját játékommal nem vagyok elégedett, abszolút nem éreztem magam frissnek, olyan labdaátvételeim voltak, amiket rutinból meg szoktam oldani, most viszont elveszítettem a labdát. Önkritikus vagyok magammal szemben, de nálunk a bajnokság még nem kezdődött el, majd meglátjuk, hogy a májusi mérkőzésen mi lesz. A finnek ellen már játszhattunk a Puskás-stadionban is, illetve két éve náluk, tudtuk, hogy jó csapatról van szó. Ha jól fel tudjuk építeni ezt a dolgot, amiben nagyon bízom, akkor a selejtezők során pozitív lesz a végkimenetel.”

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS – EMLÉKEZTETŐ
MAGYARORSZÁG–FINNORSZÁG
1–2
(1–0)
Győr, ETO-park, 12 000 néző. V:
Harkam (osztrák)
MAGYARORSZÁG: Bogdán – Vanczák, Lipták (Kádár, 56.), Juhász, Leandro – Varga J. (Szakály P., 87.) – Lovrencsics (Gyurcsó, 53.), Sándor Gy. (Elek Á., 55.), Koman (Futács, 64.), Dzsudzsák – Rudolf (Nikolics, 82.). Szövetségi kapitány: Pintér Attila
FINNORSZÁG: Mäenpää – Arkivuo, Ojala, Moisander, Sorsa (Toivio, 88.) – Kolehmainen (Ring, 70.), Sparv, P. Hetemaj – Riski (Pohjanpalo, 64.), R. Eremenko (Mattila, 91.) – Pukki (Sadik, 87.). Szövetségi kapitány: Mixu Paatelainen
Gólszerző: Rudolf (13.), ill. Pohjanpalo (74.), R. Eremenko (84. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik