Válogatott: A finnek két és fél éves előnyben vannak - Pintér

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.05. 20:24
null
Nem valósultak meg Pintér Attila taktikai elképzelései Finnország ellen (Fotó: Korponai Tamás)
 A Magyarország-Finnország (1-2) felkészülési labdarúgó-mérkőzés után Pintér Attila szövetségi kapitány arról beszélt, hogy a finn csapat két és fél éves előnyben van a magyarral szemben.  

„Két és fél éve együtt van ez a finn válogatott, nagyon jól futballozó csapat. Jól kezdtük a mérkőzést, ez a csapat ebben az összeállításban még nem lépett pályára. 1-0-nál voltak lehetőségeink, hogy eldöntsük a meccset, de ezt követően a finnek kihasználták a hibáinkat és megnyerték a meccset. Ennek ellenére a fiúk tették a dolgukat becsülettel" – nyilatkozta Pintér Attila a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

„Voltak olyan dolgok, amik sikerültek. Jól szereztünk labdát, jól is indultunk, csak voltak pontatlanságok. Vannak pozitívumok, és hála Istennek kijöttek azok a hibák is, amiket az őszi meccsig ki kell javítani" - folytatta a kapitány.

„Átvesszük a hibákat, mint amilyen a mélységből bejövő labdák, mint az első gólnál, ami ilyen szinten megengedhetetlen. Amennyi hibánk volt, annyi pozitívumot is láthattunk - beszélt a hibákról és kitért az előzetes tervekre is. – Részben sikerült, amit elterveztünk, részben nem. Sokkal bátrabban kell labdát kihozni, ne ívelgessünk, ehhez még idő kell."

A kapitány egyéni értékelésekbe nem bocsátkozott. A támadójátékunkkal kapcsolatban megjegyezte, akkor kaptuk a gólokat, amikor két csatáros játékra átálltunk.

„A finnek két és fél éves előnyben vannak, azóta együtt játszanak. Ennek ellenére megvolt a lehetőségünk, hogy bebiztosítsuk a győzelmet, de ezzel sajnos nem tudtunk élni. Köszönjük a szurkolóknak a buzdítást" – összegzett Pintér Attila.

A szövetségi kapitány ezután arról beszélt, és az újságíróktól is azt kérte, hogy pozitív szemlélettel közelítsenek a csapathoz, mert időre van szükség.

Dzsudzsák Balázs: Két nap alatt nem lehet csodát tenni

„Tanulunk a hibákból, fel a fejjel!”

Pintér Attila: Csak a negatív kérdések jönnek

LOVRENCSICS: SAJNOS BESEGGELTÜNK A KAPUNK ELÉ

„Természetesen csalódott vagyok, többet vártam a mérkőzéstől és a saját teljesítményemmel sem voltam elégedett. Két ellentétes félidő volt, az első játékrészben sajnos beseggeltünk a kapunk elé. Ez nem volt tudatos, ezért pedig támadásban túl nagy területeket kellett volna befutnunk. A második félidőben rendszert váltottunk, próbáltunk többet támadni, de ekkor gólokat kaptunk” – értékelt szomorúan a Nemzeti Sport Online-nak Lovrencsics Gergő.

„A klubomban mást kell játszani, mint itt. Amikor felzárkóztam a támadásokhoz, sajnos nem értem vissza védekezésben. Tapasztalatszerzésnek jó volt a mérkőzés, láthatjuk, miben kell fejlődnünk. Megyünk tovább, a hibákat ki kell javítani” – tette hozzá a Lech Poznan légiósa.
A FINN KAPITÁNY SZERINT NINCS JELENTŐSÉGE AZ EREDMÉNYNEK

„Nagyon magas színvonalú volt a játék. Elégedett vagyok csapatom teljesítményével, intenzitásával. Ugyanakkor sokkal több passzt szerettem volna látni, ezzel nem vagyok elégedett. Azt tapasztalhattuk, hogy a magyar támadók gyorsak, erre fel kell majd készülnünk a következő meccsre” – nyilatkozta a lefújást követően a finn kapitány, Mixu Paatelainen, aki kitért a két csapat őszi Eb-selejtezőjére is.

„Várjuk az őszi találkozót, hiszen tudjuk, ennek az eredménynek nem volt jelentősége. Örülök az eredménynek, de tisztában vagyok vele, hogy a magyar egy jó csapat” – tette hozzá a finn kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik