Koeman örül az új esélynek a svédek ellen

Vágólapra másolva!
2010.02.07. 13:57
null
Koeman örül a svédeknek (Fotó: Action Images - archív)
Címkék
Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya az Európa-bajnoki selejtezők sorsolását követően elmondta, örül, hogy a mieink új esélyt kaptak Svédország ellen a sikertelen vb-kvalifikáció után. Kisteleki István MLSZ-elnök szerint is csak a hollandok emelkednek ki a csoportból. A svéd kapitány, Erik Hamrén is elégedett a sorsolással.

Erwin Koeman, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, örül az új esélynek a svédek ellen.

A FINNEK REVÁNSRA KÉSZÜLNEK

Kimmo J. Lipponen, a Finn Labdarúgó-szövetség delegációjának vezetője azt mondta az Eb-selejtezők sorsolása után: hazája nemzeti csapatának van mit törlesztenie a magyarok ellen.


„Jó ez a sorsolás. A svédek ellen kitűnő hangulatú meccseket várok, Hollandia pedig Hollandia, ennél többet nem kell mondanom. A magyarok ellen a kilencvenes évek vége óta várunk a visszavágásra, Moldova a csoport sötét lova, míg San Marinót elvileg minden válogatottnak le kell győznie. Szerencsére nem kerültünk a logisztikailag pocsék A-csoportba, és örülünk, hogy hatos csoportba sorsoltak" – nyilatkozta.


A magyar válogatott tétmeccsen legutóbb az 1998-as vb selejtezőin találkozott a finnekkel; a Népstadionban egy óriási védelmi hiba után Orosz Ferenc szerezte az egyetlen gólt, míg a csoport második helyéről döntő helsinki mérkőzésen a finnek egy egészen elképesztő öngóllal engedték ki a kezükből a győzelmet az utolsó percben – így a mieink jutottak tovább.

 

„Elégedett vagyok a csoportbeosztásunkkal. A hollandok kiemelkednek a mezőnyből, viszont az ő esetükben előny, hogy jól ismerem őket. Mögöttük a svéd, finn, magyar hármasból bárki következhet. Örülök, hogy kapunk egy új lehetőséget a svédek ellen, akikkel szemben legutóbb, ugye, drámai körülmények között maradtunk alul. Most lehet majd javítani" – mondta Koeman.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke is egyetértett a kapitánnyal: esélyesnek tartja a mieinket a második hely megszerzésére a csoportban.

„Osztom azok véleményét, akik szerint ez egy kiegyenlített csoport. A hollandok kiemelkednek a riválisaink közül, de a mögöttük következő három válogatott közül bármelyik lehet második. Mindenképpen úgy érzem, hogy van esélyünk az előrelépésre!" – mondta Kisteleki István.

Bert van Marwijk, a holland válogatott szövetségi kapitánya elmondta, örül, hogy nemzeti csapata az Erwin Koeman vezette Magyarországgal is szembekerült.

„Nehéz már most jóslatokba bocsátkozni az Európa-bajnoki selejtezőket illetően, mert csak fél év múlva kezdődnek, és addig a vébén is szerepelünk. Örülök, hogy Erwin Koeman Magyarországával is találkozunk, ennek a párharcnak külön pikantériája lesz. A finnek, a svédek és a magyarok futballja nagy hagyományokra tekint vissza, míg Moldova és San Marino papíron gyengébb. Nem szabad senkit sem lebecsülnünk, másrészről senkitől sem kell félnünk. Sikert aratunk, ahogy szoktunk" – mondta Van Marwijk.

„Csodálatos csoport. Minden ellenfelünk ellen pozitív a mérlegünk [a magyarok ellen nem – a szerk.], és az Erwin Koeman elleni csata különleges lesz. A svédek lemaradtak a vébéről, és biztos vagyok benne, hogy bizonyítani akarnak. Papíron ők lesznek a legerősebb riválisaink" – nyilatkozta Giovanni van Bronckhorst, a holland válogatott rutinos játékosa.

A csoport menetrendjétől február 17-én, Amszterdamban egyeztetnek a küldöttségek. A lekötött holland–magyar felkészülési mérkőzést jelen állás szerint nem érinti, hogy a két válogatott egy csoportba került, de ha az időpontegyeztetésen korai magyar–holland mérkőzés(eke)t rögzítenek, a KNVB és az MLSZ még meggondolhatja magát.

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen végez labdarúgó-válogatottunk az Európa-bajnoki selejtezőcsoportban?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A svéd válogatott szövetségi kapitánya, Erik Hamrén a 2012-es Európa-bajnokság selejtezőinek sorsolása után úgy fogalmazott, hogy együttese szerinte kedvező a csoportbeosztása.

„Jól alakult a sorsolás, érdekes csoportba kerültünk. Képesek vagyunk kijutni az Európa-bajnokságra, ez a célunk" – mondta Hamrén.

Mint Varsóban ma kiderült, a svéd válogatott hazánkkal, valamint Hollandiával, Finnországgal, Moldovával és San Marinóval szerepel majd együtt az E-csoportban.

Sauli Väinämö Niinistö, a Finn Labdarúgó-szövetség elnöke is kedvezőnek minősítette a fejleményeket hazája csapatának szempontjából.

„Elég jónak tűnik a sorsolásunk, érdekes ellenfelekkel kerültünk össze. Örülünk a svédeknek, hatalmas presztízscsatákat várok ellenük. Mindig jó egy ősi riválist kapni" – mondta.

Cikkünket a sorsolásról ide kattintva olvashatja.

EURO 2012, A SELEJTEZŐK CSOPORTBEOSZTÁSA 
  A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT D-CSOPORT E-CSOPORT
1. kalap Németország
Oroszország
Olaszország
Franciaország
Hollandia
2. kalap Törökország
Szlovákia
Szerbia
Románia
Svédország
3. kalap Ausztria
Írország
É-Írország Bosznia-H.
Finnország
4. kalap Belgium
Macedónia
Szlovénia
Fehéroroszo.
Magyarország
5. kalap Kazahsztán
Örményország
Észtország
Albánia
Moldova
6. kalap Azerbajdzsán
Andorra
Feröer
Luxemburg
San Marino
           
  F-CSOPORT G-CSOPORT H-CSOPORT I-CSOPORT  
1. kalap Horvátország
Anglia
Portugália
Spanyolország
 
2. kalap Görögo.
Svájc Dánia
Csehország
 
3. kalap Izrael
Bulgária
Norvégia Skócia  
4. kalap Lettország
Wales Ciprus
Litvánia  
5. kalap Grúzia
Montenegró
Izland
Liechtenstein
 
6. kalap Málta
       

 

MAGYARORSZÁG–SVÉDORSZÁG 1–2 (2009)

 

 

SVÉDORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–1 (2008)

 

 

MAGYARORSZÁG–SVÉDORSZÁG 0–1 (2005)

 

 

SVÉDORSZÁG–MAGYARORSZÁG 1–1 (2002)

 

 

MAGYARORSZÁG–SVÉDORSZÁG 1–0 (1995)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik