Koeman: az Eb-selejtezőkön a 2. hely a cél

Vágólapra másolva!
2010.03.01. 18:02
null
Erwin Koeman sajtótájékoztatót tartott(Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
A szerdai Magyarország–Oroszország válogatott labdarúgó-mérkőzés előtt ma délután a Telkiben edzőtáborozó magyar csapat tagjai találkoztak a sajtó képviselőivel, Torghelle Sándor, Koltai Tamás, Király Gábor és Juhász Roland is nyilatkozott a Nemzeti Sport Online-nak, Erwin Koeman pedig sajtótájékoztató keretében beszélt a mérkőzésről, a közelgő Eb-selejtezőkről és Gera Zoltánról is szót ejtett.

 

Alighogy elindult a Telki ezdőközpontból az Olaszország elleni Eb-selejtező helyszínére az U21-es  (olimpiai) válogatott, már meg is érkezett az Oroszország ellen készülő felnőtt csapat. A szobák elfoglalása és a játékosok interjúi után Erwin Koeman tartott sajtótájékoztatót, melyen szó volt a négy előttünk álló tavaszi felkészülési mérkőzésről. A magyar kapitány Guus Hiddink elleni mérkőzéseiről, valamint a válogatottságot a dánok elleni vb-selejtező előtt lemondó Gera Zoltánról is.

TORGHELLE: „ÚGY KÉSZÜLÖK, MINT MÁLTA ELLEN”

Torghelle Sándor pályafutása során a válogatottban több klassziscsapat ellen betalált már és erre készül az oroszok ellen is.
„Való igaz, hogy több gólt lőttem már úgynevezett nagy csapatnak, így például Németországnak vagy Brazíliának. Az orosz válogatott hozzájuk hasonlóan a világelitbe tartozik, de számomra mindegy ki az ellenfél, Málta ellen ugyanazzal a céllal lépek pályára, mint Oroszország ellen – gólt akarok szerezni" – nyilatkozta a nemzeti Sport Online-nak az Augsburg csatára. Torghelle az Eb-selejtezőkkel kapcsolatban hozzátette, a hollandok kiemelkednek a csoportból, a továbbjutás szempontjából a svédek elleni meccsek lesznek meghatározóak.

Erwin Koeman a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, valamint Guus Hiddink az orosz válogatott vezetője nem Győrben találkozik először, hiszen a két holland tréner korábban két és fél évig dolgozott együtt a PSV-nél.

„Hiddinket nagyon jól ismerem, jó barátomnak tartom, ez lesz az utolsó meccse az orosz válogatott élén, s ez nagy kihívás számunkra. – Erwin Koeman viccesen megjegyezte, hogy bizonyára Guus Hiddink is fél a szerdai találkozótól. – Egyszer már sikerült legyőznöm korábbi mesteremet, a Feyenoorddal 1–0-ra győztük le az általa irányított PSV-t."

A kapitány természetesen nem kerülhette ki a Gera Zoltánnal kapcsolatos kérdést sem. Koeman szerint Gera hagyta el a válogatottat, ezért neki kell az első lépést megtennie a csapat felé.

„Én mindenre nyitott vagyok, de Gera Zoltánnak kell megkeresnie engem."

„Mindenki előtt nyitva áll a keret és ez vonatkozik a kapusokra is, ha úgy gondolom, akkor a magyar csapatok közül is behívok kapust, de egyelőre még senkit nem tartottam olyan jónak, hogy meghívjam a válogatottba. Természetesen figyeltem tavaly az év kapusának választott pápai Szűcs Lajos teljesítményét is."

A magyar válogatott szövetségi kapitánya beszélt az előttünk álló évről, és az idei ellenfelekről is. Tudatosan választott nehéz ellenfeleket a felkészülésre, az Eb-selejtezők kapcsán pedig továbbra is tartja, hogy a második helyre kell odaérnie a nemzeti csapatnak.

„Egyénileg és csapatban is több kell, van elég tehetség és kreativitás a csapatban, de ezen a szinten akaraterőre is szükség van ahhoz, hogy sikert érjünk el. Tudom, hogy így támadhatóvá válok, de fontos, hogy legyen célunk, és ez minél nagyobb legyen. Ezért is mondom azt továbbra is, amit a sorsolás után, a magyar csapatnak a második hely a célja a selejtező csoportban."

A magyar kapitány újságírói kérdésre elmondta, valamelyest emelkedett a magyar bajnokság színvonala, több klub is erősített, az Újpest, a Videoton, a Győr és a Debrecen is nagyobb játékerőt képvisel, de ahhoz évek kellenek, mire azt mondhatjuk, sokat fejlődött a magyar bajnokság.

A sajtótájékoztatót megelőzően több játékos is válaszolt a Nemzeti Sport Online kérdéseire.

Király Gábor arról beszélt, hogy Fülöp Mártonnal nagyon jó párost alkotnak, sokat segítik egymást, míg Juhász Roland kijelentette, jó érzés ismét találkozni a válogatott tagjaival és örül, hogy erős csapattal jönnek az oroszok.

„Fülöp Mártonnal nem riválisként tekintünk egymásra. Jó barátok vagyunk, nagyon sokat szakmázunk, segítjük egymást ezért is szeretnénk most egy szobába kerülni. Az nem téma közöttünk, hogy ki áll majd a gólvonalon, ezt a kapitánynak kell eldöntenie" – fogalmazott Király Gábor.

„Jó, hogy erős csapattal jönnek az oroszok, mert ez szolgálja a felkészülésünket az Eb-selejtezőkre. Egyébként remek érzés, hogy ismét együtt lehetek a srácokkal itt a válogatottnál" – mondta Juhász Roland, aki hozzátette, az orosz csapatból Pavel Pogrebnjakkal találkozott már személyesen egy félkészülési találkozón, és ő rá szerdán is nagyon oda kell figyelni, mert jó a fejjátéka, de a földön is váratlan megoldásokra képes.

VÁLOGATOTT INTERJÚINK
 

 

 KOLTAI: „MEGLEPŐDTEM, DE BOLDOG VAGYOK”
 

Korábban beszámoltunk róla, hogy Dzsudzsák Balázs sérülése miatt Erwin Koeamn szövetségi kapitány előbb Halmosi Pétert, majd a szombathelyi középpályás belázasodását követően a győri Koltai Tamást hívta meg az oroszok ellen készülő keretbe.

 

„Meglepődtem, hogy meghívót kaptam, de persze nagyon örülök neki, hogy másfél év után ismét itt lehetek a keretben. Ebben bizonyára közrejátszott az Újpest ellen szombaton szerzett két gólom is és az hogy túl vagyok a sérülésemen, letisztult a játékom, újra jó formában érzem magam" – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online kérdésére a középpályás.

 

Koltai több poszton is bevethető, elmondása szerint nincs kedvenc helye a pályán, ott akar majd bizonyítani, ahol Erwin Koeman szövetségi kapitány számít rá.

A MAGYAR KERET

Kapusok: Fülöp Márton (Sunderland), Király Gábor (1860 München)

Védők: Szélesi Zoltán (DVSC-TEVA), Bodnár László (DVSC-TEVA), Gyepes Gábor (Cardiff City), Juhász Roland (Anderlecht), Vanczák Vilmos (Sion), Bodor Boldizsár (Roda JC Kerkrade), Horváth Gábor (Videoton)

Középpályások: Hajnal Tamás (Borussia Dortmund), Huszti Szabolcs (Zenit), Koltai Tamás (Győri ETO), Dárdai Pál (Hertha BSC), Dzsudzsák Balázs (PSV), Tőzsér Dániel (Racing Genk), Buzsáky Ákos (Queen's Park Rangers)

Támadók: Rudolf Gergely (DVSC-TEVA), Torghelle Sándor (Augsburg), Szalai Ádám (Mainz)

Gyepes és Dzsudzsák sérüléssel bajlódik.

AZ OROSZ KERET
Kapusok: Igor Akinfejev (CSZKA Moszkva), Vlagyimir Gabulov (Dinamo Moszkva)

Védők:
Alekszandr Anjukov (Zenit), Alekszej Berezuckij (CSZKA Moszkva), Vaszilij Berezuckij (CSZKA Moszkva), Szergej Ignasevics (CSZKA Moszkva), Gyenyisz Kologyin (Dinamo Moszkva), Renat Janbajev (Lokomotiv Moszkva)

Középpályások:
Gyinyijar Biljaletgyinov (Everton), Vlagyimir Bisztrov (Zenit), Igor Gyenyiszov (Zenit), Konsztantyin Zirjanov (Zenit), Szergej Szemak (Rubin Kazany), Igor Szemsov (Dinamo Moszkva), Dmitrij Torbinszkij (Lokomotiv Moszkva)

Támadók:
Andrej Arsavin (Arsenal), Alekszandr Buharov (Rubin Kazany), Roman Pavljucsenko (Tottenham Hotspur), Pavel Pogrebnjak (VfB Stuttgart)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik