Győri ETO: Koltai Tamás a válogatottba és külföldre vágyik

Vágólapra másolva!
2010.03.01. 10:43
null
Koltai Tamás (jobbra) egyik kívánsága hamar valóra vált (fotó: Czagány Balázs)
Koltai Tamás volt a Újpest–Győr (0–3) meccs kulcsfigurája: két gólt szerzett, ezzel a mezőny legjobbja volt. Ha így folytatja a tavaszt, ismét válogatott lehet. Két évvel ezelőtt Erwin Koeman szövetségi kapitány már egyszer felfigyelt rá, sőt a görögök elleni, 3–2-re megnyert mérkőzésen bizalmat is szavazott neki. Az újpesti találkozó után Pintér Attila, a Győr vezetőedzője maga is azt mondta, hogy májusra válogatott lehet a labdarúgó.

„Ha rajtam múlna, már holnap mennék, persze ehhez az kell, hogy hívjanak – nyilatkozta Koltai Tamás a Nemzeti Sportnak. – Előbb azonban az ETO-ban szeretnék rendszeresen jól teljesíteni, legalább úgy, mint az Újpest ellen. Ez persze nem jelenti azt, hogy minden meccsen két gólt szerzek, egyszerűen csak jól akarok futballozni. Ha ez sikerül, következhet majd a válogatott, de tudom, hogy egy jó bajnoki kevés a keretbe kerüléshez. Remélem, idővel szóba kerülhet külföldi szerződés is, de hangsúlyozom, hogy sok lépcsőfok áll még előttem, ebben az évadban az ETO sikeres szereplése a legfontosabb számomra."

Koltai Tamás hosszú időn át nem szerzett gólt az élvonalban, hiszen legutóbb 2008. augusztus 31-én, a Honvéd ellen 4–1-re megnyert meccsen volt eredményes – szombaton az Újpest ellen duplázva törte meg az átkot.

HAMAR VALÓRA VÁLT KOLTAI KÍVÁNSÁGA
Kényszerű csere történt Erwin Koeman keretében a szerdai Magyarország–Oroszország felkészülési válogatott mérkőzés előtt: Dzsudzsák Balázs csapata, a PSV legutóbbi bajnokiján megsérült (ennek ellenére ott lesz ma Telkiben a délutáni randevún), helyettesítésére eredetileg Halmosi Pétert szemelte ki a szövetségi kapitány, a Szombathelyi Haladás játékosa azonban belázasodott, így került sor Koltai Tamásnak, a Győri ETO futballistájának meghívására – írja a Magyar Labdarúgó-szövetség hivatalos oldala, az mlsz.hu.

 

 KOLTAI GÓLJA ÉS A GYŐRI GYŐZELEM
 
 
(A Sport Tv felvétele)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik