Ki lesz Dárdai 30. játékosa? - az NSO szerint ők versengenek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.29. 16:50
Az ideiglenesen kinevezett szövetségi kapitány, Dárdai Pál kihirdette a magyar labdarúgó-válogatott Eb-selejtezőkre készülő keretét, amely egyelőre 29 fős, és hamarosan egy védekező középpályással egészül ki. A Nemzeti Sport Online megvizsgálta, kik azok a játékosok, akik megfelelhetnek a kapitány elvárásainak.

„Az a bajom az NB I-es játékosokkal, hogy nem bizonyítottak erősebb bajnokságban. Kerüljenek ki külföldre, bizonyítsanak! – mondta Dárdai Pál a válogatott 29 fős keretének kihirdetésekor, aki szerint az NB I góllövőlistáját vezető Nikolics Nemanjának éppen azért nincs helye a keretben, mert nem felel meg ennek a kritériumnak. – Amikor összehívjuk a harmincfős keretet, a stábomnak a feladata, hogy felkészítse a romániai mérkőzésre. Akiben nem bíznak, elbizonytalanodik, a felkészülés időszaka alatt meg kell látnunk, kik azok, akik alkalmasak a feladatra.” Dárdai Pál a válogatott 29 fős keretének kihirdetésekor, aki szerint az NB I góllövőlistáját vezető Nikolics Nemanjának éppen azért nincs helye a keretben, mert nem felel meg ennek a kritériumnak. – Amikor összehívjuk a harmincfős keretet, a stábomnak a feladata, hogy felkészítse a romániai mérkőzésre. Akiben nem bíznak, elbizonytalanodik, a felkészülés időszaka alatt meg kell látnunk, kik azok, akik alkalmasak a feladatra.”

A 30 fősre tervezett keretből egy védekező középpályás még hiányzik, a bemutatkozó sajtótájékoztatón elhangzottak szerint ezt a játékost várhatóan ezen a héten nevezi meg a kapitány.

Lehet, hogy Vass Ádám lesz az a bizonyos harmincadik? 
(Fotó: Szabó Miklós)
Lehet, hogy Vass Ádám lesz az a bizonyos harmincadik? (Fotó: Szabó Miklós)

Utánajártunk annak, kik azok a futballisták, akik a védekező középpályás poszton számításba jöhetnek még Dárdai Pál számára.

A kapitány kritériumai alapján a legnagyobb eséllyel Vass Ádám (26) pályázhat a fennmaradó egy helyre, ugyanis a jelenleg az MTK-ban futballozó középpályás korábban megfordult Angliában, Olaszországban, Romániában és Belgiumban, azaz tapasztalatot gyűjtött erősebb bajnokságokban is. Esélyes lehet a Videoton játékosa, Simon Ádám (24) is, aki fiatal kora ellenére Olaszországban is kipróbálta már magát pályafutása során, jelenleg pedig a hibátlan mérlegű székesfehérváriak futballistája.

A 26 éves Pátkai Máté még sohasem futballozott külföldön, erősebb bajnokságban, a magyar válogatottal azonban már szerzett nemzetközi rutint, még ha nem is sok meccsen, a Győri ETO alapembere ötször húzhatta magára eddig a válogatott mezét.

Nem lenne meglepetés az sem, ha Dárdai Pál még fiatalabb játékosnak adna lehetőséget, az FTC játékosának, Nagy Dominiknak a példájából kiindulva ugyanis könnyen lehet, hogy tapasztalatlan, de tehetséges labdarúgó kapja meg a bizalmat. Ebben az esetben szóba jöhet a Budapest Honvéd futballistája, Vécsei Bálint (21) – akit támadó középpályásként tartják számon, de az U21-es válogatottban már játszott visszavontabban az MTK fiataljával, Poór Patrikkal (21) – és a Győri ETO játékosa, Windecker József (20) is.

Zsidai László (28) és Balogh Balázs (24) is válogatottnak mondhatta magát az elmúlt időszakban, ám mivel nem felelnek meg a kapitány fő kritériumának, kicsi az esélye, hogy rájuk esik a választás. Ugyanezen okból Busai Attila sem számít esélyes jelöltnek, habár a 25 éves játékos az utóbbi időszakban szerepelt már ezen a poszton a Ferencvárosban.

Dárdai Pál azt is elárulta, hogy a jelenleg sérült vagy csapat nélküli labdarúgók közül a későbbiekben számítana Bogdán Ádám, Németh Krisztián, Koman Vladimir, Gulácsi Péter és Gyömbér Gábor játékára is, s utóbbi jó eséllyel pályázhat a későbbiekben erre a posztra.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Király Gábor (Fulham), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők: Forró Gyula (Újpest FC), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Tamás Krisztián (Varese), Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (DVSC-Teva)
Középpályások: Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Kalmár Zsolt (RB Leipzig), Kovács István (Videoton FC), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Nagy Dominik (Ferencváros), Pintér Ádám (Levadiakosz), Pölöskei Zsolt (MTK Budapest), Simon Krisztián (Újpest FC), Stieber Zoltán (Hamburg), Tőzsér Dániel (Watford), Varga Roland (Győri ETO), Varga Szabolcs (Heerenveen)
Támadók: Futács Márkó (Mersin Idmanyurdu), Priskin Tamás (Győri ETO), Rudolf Gergely (Győri ETO), Szalai Ádám (Hoffenheim)

SZAVAZÁS

Dárdai Pál hiányzó láncszeme. Ön szerint védekező középpályásként ki kerüljön be a bő keretbe?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik