MALONYAI PÉTER
MALONYAI PÉTER
2019.10.14 23:52

Kézenfekvő hasas – Malonyai Péter jegyzete

 

Dennis Higler 34 esztendős, holland állampolgár és nagyon-nagyon jó barátunk.

Ebben nem tűrök ellentmondást, s nyilván nem csupán én vagyok így vele.

Vasárnap este óta mindenképpen.

Olyan határozottan keverte össze Bahlul Mustafazade hasát a kezével, hogy még az elfogulatlanságra szerződött Hajdú B. kolléga is megengedett annyit magának, hogy éljen a holland–magyar barátság. Ezzel együtt jó, hogy nem sebészeti vizsgálóban hozott össze sorsom Higler baráttal, megeshetett volna, hogy a kéztörés tüneteivel megoperál sérvvel.

 
Bocsánatot kért a játékvezető az azeriektől – sajtóhír
Hihetetlen bírói hiba volt, nem igazságos – így az azeri kapitány

De nincs értelme viccelődni, már csak azért sem, mert az orbitális tévedés jóvoltából megnyílt az esély az Európa-bajnoki részvételre. Ahogy a csapból is folyik, újra a saját kezünkben van a sorsunk. Ami persze éppen olyan fellengzős semmitmondás, mint a mindig csak a következő meccs számít. Mert ugyebár a sors messze nagyobb kaliberű valami, mint az, hogy kikaptunk itt és ott, a soros megméretés pedig csak azért kerülhet rendre elő, mert az előtte lévő gyalázatos volt.

Ha már sors, még arra hajlok leginkább, hogy igazságos, hiszen a szlovákoktól elszenvedett pesti vereség (1–2, vezette: Antonio Mateu Lahoz) forgatagában az első szlovák gólt lesállás előzte meg, most pedig fordult a kocka. Ám még itt is egyszerűbb a helyzet, hiszen csupán arról van szó, hogy egyik bíró (és nem játékvezető, hiszen éppen a JÁTÉK vezetése hibádzott) sem állt feladata magaslatán. Enyhén szólva sem, mi több: kudarcot vallott. A spanyol Lahoz legfeljebb megvonta a vállát, Higler viszont – ahogy olvasom – elnézést kért az azeri szövetségi kapitánytól, aki ezzel kinn van a vízből, hiszen egy-egy vereség még azerbajdzsáni futball-léptékben is elegendő lehet ahhoz, hogy fel is út, le is út.

Az eset(ek) arra jó(k) lehetne(k), hogy a játékvezetők, bírók (ki ez, ki az) egy kissé magukba szálljanak, és VAR-on innen és túl illő szerénységgel szolgálni igyekezzenek a játékot, ahelyett, hogy uralkodnának rajta. Most, hogy jól jöttünk ki a blamából, még inkább áll a követelmény, hiszen nem a keserűség diktálja.

Egyébként pedig a fantasztikus győztes gólt szerző Korhut Mihály válasza állt a legközelebb a sporthoz. Amikor a televíziós kommentátorok megmutatták neki a kézenfekvő hasast, nézte egy kicsit, majd huncutkás mosollyal rávágta: „Tényleg kéz volt...”

Azonnal feltalálta magát.

Síp nélkül is.

2020.05.26 08:38:51

Magyar válogatott THURY GÁBOR

A hatvanas-hetvenes évek legendás Újpestjének hátvédje 75 esztendős lett.

2020.05.19 15:27:28

Magyar válogatott THURY GÁBOR

Az Aranycsapat 1955 májusában északra utazott, és négy meccsen 27 gólt szerzett.

2020.05.18 12:55:50

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Az 1958-as vb kudarca ellenére futballválogatottunk esélyese volt az Anglia elleni mérkőzésnek 1960 májusában.

2020.05.17 23:24:16

Magyar válogatott SZ. E. M.

A magyarországi brit nagykövet testvére is a szemtanúja volt a hatvan évvel ezelőtt diadalnak.

2020.05.17 19:45:43

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Meginognak abban a hitükben, hogy akkor még négyszögletes volt a labda.