Keret Izland ellen: Csernyánszki, Halmosi, Fehér Z., Korcsmár a válogatottban

Vágólapra másolva!
2011.07.27. 15:40
null
Fehér Zoltán először került „tűzközelbe” (Fotó: Szabó Miklós)
Címkék
Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette keretét az Izland elleni, augusztus 10-i hazai felkészülési mérkőzésre, amely egyben a svédek elleni, szeptemberi Eb-selejtező főpróbája lesz.

Visszakerült a válogatott keretbe Halmosi Péter, abszolút újonc Korcsmár Zsolt, illetve Fehér Zoltán – a válogatott, mint ismeretes, védőgondokkal küszködik, hiszen Juhász Roland és Vanczák Vilmos is eltiltott a svédek elleni selejtezőn. A sérült csapatkapitány, Gera Zoltán nem bevethető.

Továbbra sem kerettag Tőzsér Dániel (Genk) és Stieber Zoltán (Mainz), a bresciai magyar légiósok (Vass Ádám, Feczesin Róbert) is hiába reménykedtek meghívóban.

Korcsmár az U-válogatottak után a felnőtteknél
 is szerepet kaphat (Fotó: Mirkó István)
Korcsmár az U-válogatottak után a felnőtteknél is szerepet kaphat (Fotó: Mirkó István)

„Biztos vagyok benne, hogy sokak számára meglepetést okoz az Izland elleni meccsre kihirdetett válogatott keret. A hiányzók közül a legnagyobb név Gera Zoltáné, de mint tudjuk, ő sérült, ezért nem számíthattunk a játékára. Ennek ellenére kértem, hogy ha teheti, legyen velünk az edzőtáborban, mert szükségünk van az egyéniségére, hiszen ő a pályán kívül is fontos tagja a válogatottnak. Egyelőre kétséges, hogy ennek a kérésnek eleget tud-e tenni, én örülnék, ha itt lenne velünk a felkészülés során” – írta Egervári Sándor az mlsz.hu-n vezetett blogján.

„Alighanem többek felkapják a fejüket Fehér Zoltán és Halmosi Péter meghívásának hallatán. Az igazság az, hogy a szélső védők posztján kicsi a választék, és a svédek elleni selejtezőn nem számíthatunk Vanczák Vilmosra, aki a hátvédsor mindkét oldalán bevethető lenne. Igaz, Lázár Pál és Laczkó Zsolt többször is bizonyította rátermettségét, ám figyelembe kellett vennünk, hogy nekik is van sárga lapjuk, s ha a svédek ellen mindketten újabb sárgát kapnának, akkor Moldova ellen nem léphetnek pályára, s nekünk tudnunk kell, mit lépünk ebben az esetben. Két, jó korban lévő, tapasztalt labdarúgót hívtam be ezekre a posztokra, kíváncsi vagyok, mire lesznek képesek” – indokolt a kapitány.

A MENETREND – 4. ZÓNA, EURÓPA (UEFA)
1. lépcső: 9 ötös, illetve hatos csoport
2. lépcső: 4 párban pótselejtező
Az UEFA-nak 13 kvótája van

„A múlt hétvégén nem volt szerencsém a játékosmegfigyeléssel, mert úgy terveztem, személyesen szerzek tapasztalatokat Korcsmár Zsolt játékáról, ám a közismert tragikus események miatt Norvégiában elmaradt a forduló, ezért nem utazhattam el a Brann bajnokijára. Zsolt képességeit természetesen jól ismerem, így behívtam a keretbe, hiszen Juhász Roland helyettesét is meg kell találnunk a svédek elleni meccsre. Roland azért szerepel ennek ellenére is a keretben, mert szükség van rá az öltözőben és az edzéseken is, tekintélyével sokat segít a fiataloknak. Elsősorban azokat szeretném szerepeltetni Izland ellen, akikre a svédek ellen is számíthatok, ennek ellenére Roland pályára léphet a felkészülési mérkőzésen, mert nemcsak kísérletezni, hanem nyerni is szeretnénk augusztus tizedikén.”

Egervári Sándorra persze vár program már a héten is: szombaton tartják Brazíliában a vb-selejtezők sorsolását – a magyar válogatott a 3. kalapba került a világranglista alapján elkészített beosztásnak megfelelően.

„Csütörtök hajnalban az MLSZ két vezetőjével együtt útra kelünk Rio de Janeiróba, ahol szombat este lezajlik a vb-selejtezők sorsolása. Amikor tavaly kineveztek szövetségi kapitánynak, többek közt azt mondtam, hogy az Eb-selejtezőkön az elsődleges cél a tapasztalatszerzés, valamint az, hogy eredményeinkkel elérjük, hogy a vb-selejtezők előtt a harmadik kalapból húzzanak minket. Ezt a célt sikerült megvalósítanunk. Minderre azért van szükség, hogy jobb esélyünk legyen a vb-részvételre, mint az elmúlt néhány évtizedben bármikor. Fontos azonban hangsúlyozni, hogy nagyon sok múlik a sorsoláson, egy cseppet sem mindegy például, hogy az első kalapból az élen álló spanyolokat, vagy a hollandokat, netán a görögöket kapjuk ellenfélként. Van tehát miért szorítani már a napokban is a válogatott kapcsán...”

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
KAPUSOK
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers – angol)
Csernyánszki Norbert (Paksi FC)
Király Gábor (1860 München – német)
VÉDŐK
Fehér Zoltán (Győri ETO FC)
Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás)
Juhász Roland (Anderlecht – belga)
Korcsmár Zsolt (Brann – norvég)
Laczkó Zsolt (Sampdoria – olasz)
Lázár Pál (Samsunspor – török)
Lipták Zoltán (Videoton FC)
Pintér Ádám (Real Zaragoza – spanyol)
KÖZÉPPÁLYÁSOK
Czvitkovics Péter (KV Kortrijk – belga)
Dzsudzsák Balázs (Anzsi Mahacskala – orosz)
Elek Ákos (Videoton FC)
Hajnal Tamás (VfB Stuttgart – német)
Koltai Tamás (Győri ETO FC)
Koman Vladimir (Sampdoria – olasz)
Vadócz Krisztián (Osasuna – spanyol)
Varga József (Debreceni VSC)
TÁMADÓK
Németh Krisztián (Olympiakosz – görög)
Priskin Tamás (Ipswich Town – angol)
Rudolf Gergely (Genoa – olasz)
Szabics Imre (Sturm Graz – osztrák)
AZ EURÓPAI KALAPBEOSZTÁS A 2014-ES VB-SELEJTEZŐKRE
1. KALAP 2. KALAP 3. KALAP
Spanyolország Franciaország Svájc
Hollandia Montenegró Izrael
Németország Oroszország Írország
Anglia Svédország Belgium
Portugália Dánia Csehország
Olaszország Szlovénia Bosznia-Hercegovina
Horvátország Törökország Fehéroroszország
Norvégia Szerbia Ukrajna
Görögország Szlovákia Magyarország
4. KALAP 5. KALAP 6. KALAP
Bulgária Örményország Wales
Románia Finnország Liechtenstein
Grúzia Észtország Izland
Litvánia Ciprus Kazahsztán
Albánia Lettország Luxemburg
Skócia Moldova Málta
Észak-Írország Macedónia Andorra
Ausztria Azerbajdzsán San Marino
Lengyelország Feröer

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik