A Dróth-parádé kevés volt, egy álom véget ért – búcsú az Eb-től

KÁNTOR BARNABÁS (BELGRÁD)/B. J.KÁNTOR BARNABÁS (BELGRÁD)/B. J.
Vágólapra másolva!
2016.02.04. 20:45
null
Az ukránok elleni meccs nagyon rosszul kezdődött, s nem is folytatódott jól (Fotó: MLSZ/Baricsa Gábor)
A magyar válogatott a spanyolok után az ukránoktól is kikapott (6–3-ra) a belgrádi futsal Európa-bajnokságon, ezzel eldőlt, hogy nem jut tovább a csoportjából a negyeddöntőbe.


FUTSAL EB, BELGRÁD
CSOPORTKÖR, 2. FORDULÓ

B-CSOPORT
Magyarország–Ukrajna 3–6 (1–2)
Belgrád
, Belgrád Aréna, 2445 néző. V: Bauernfeind (osztrák), Eduardo Coelho (portugál)
Magyarország: Tóth – Klacsák, Németh, Harnisch, Dróth. Szövetségi kapitány: Sito Rivera
A kispadon: Tihanyi (k.), Öreglaki, Dávid, Trencsényi, Horváth, Gál, Szeghy, Rábl, Hosszú
Ukrajna: Ivanjak (k.) – Bondar, D. Szorokin, Zsurba, Ovszjannikov. Szövetségi kapitány: Olekszandr Koszenko
A kispadon:
Litvinenko (k.), Valenko, Koval, Mihajlo Gricina, Mikola Gricina, Razuvanov, Rogacsov, O. Szorokin, Fetko
Gólszerző: Dróth (8., 34.), Trencsényi (30.), ill. D. Szorokin (2.), Bondar (7., 35.), Ovszjannikov (25.), Mikola Gricina (30.), Valenko (36.)

GYENGE KEZDÉS NAGY HIBÁKKAL

A mieink 5–2-es vereséggel kezdtek a spanyolok ellen, míg az ukránoknak ez volt az első meccsük az Eb-n. Tudtuk, a pontszerzés elengedhetetlen ahhoz, hogy esélyünk maradjon a bravúrra, azaz hogy bejussunk a legjobb nyolc közé.

Nagy lelkesedéssel várta szurkoló, csapattárs és szakértő egyaránt, hogy a spanyolok ellen eltiltott Harnisch Ákos újra az együttes segítségére legyen, a vágyak azonban korán rémálomba fordultak. Az első mérkőzésünkön meglepetésre mi voltunk a jobbak az első öt percben, ezúttal azonban ellenfelünk.

Az ukránok már a második percben előnybe kerültek, éppen Harnisch adta el a labdát a kapunk előtt, Dmitro Szorokin pedig köszönte szépen, két lépésről, ballal Tóth Gyula lába között a kapuba lőtt (0–1).

Hamar egyenlíthettünk volna. Dróth Zoltán lövése elakadt a sorfalban, Hosszú Ádám a kapusba lőtt, a kipattanót a jobb oldalról Németh Péter okosan Rábl János elé passzolta, aki két méterről jobbal a bal oldali kapufa tövére lőtt.

Amit mi kihagytunk, azt ellenfelünk nem. Mármint a ziccert. Jevhen Ivanjak kirúgását Dmitro Bondar mellre vette, majd az ismét hibázó Harnischról lefordult és a bal alsóba lőtt (0–2).

LANKADÓ DRÓTH-FIGYELEM

Baj volt. Két játékosunkban volt benne, hogy váratlant húz, ám Rábl Jánosnak nem ment, az pedig látszott, Dróthra nagyon figyelnek. Volt, hogy mind a négy védő rárontott, amikor átvette a labdát, sőt, egy alkalommal még egy nagy pofont is kapott.

Ennek ellenére volt egy pillanat, amikor megfeledkezett róla a rivális. A 8. percben Tóth kidobását Dróth Szeghy Szabolcs elé harcolta, a visszakapott labdát pedig jobbal hat méterről estében a bal felsőbe lőtte (1–2)!

„Varázsolj nekünk valami szépet! – kérte a magyar tábor a szépítés után. A szpíker pedig azt kérdezte: hol vannak az ukrán szurkolók?"

DRÓTH-PARÁDÉ, FELCSILLANÓ REMÉNY

A szünet előtt még megúsztunk egy-két ukrán ziccert, nálunk pedig Dávid Richárd egyenlíthetett volna, a második félidőt azonban sokkal jobban kezdtük, mint az elsőt. Ám hiába. Dróth csele nem jött be a bal oldalon, az ukránok kontrája végén pedig Denisz Ovszjannikov volt eredményes (1–3).

A gól ellenére mi maradtunk a kezdeményezőbbek, Rábl és Hosszú is nagyon közel járt hozzá, hogy betaláljon, a 30. percben pedig meglett a gól. Dróth varázslatos csellel fordult le a védőjéről, lövését még védte a kapus, a kipattanót azonban Trencsényi János, a csapatkapitány a jobb alsóba vágta
(2–3)!

Az ukránok ezen az estén hihetetlenül hatékonyak voltak, szinte rögtön újra két gólra nőtt az előnyük, Szerhij Koval bal oldali lapos beadása üresen találta a kapunk előtt Mikola Gricinát, aki ballal két lépésről a bal alsóba talált (2–4).

A gól után azonnal átálltunk az öt a négy elleni, kapus nélküli játékra, amit szerdán is gyakoroltak a mieink. A gólt azonban nem ebből szereztük, akkor épp fent volt a pályán a kapusunk. Hosszú felívelése után Dróthot találta meg a labda, legjobbunk átvette, és még mielőtt lepattant volna, félfordulatból a léc alá vágta (3–4)!



Összefoglaló


ELÚSZÓ HAJÓ – VERESÉG

De hiába. Megint. Szerhij Zsurbát nem tudtuk megállítani a jobb oldalon, lapos beadását Dmitro Bondar jobbal két méterről a bal sarokba vágta (3–5). A 36. percben eldőlt a találkozó: Mihajlo Gricina szögletét Jevhen Valenko ballal hét méterről a jobb felsőbe tette (3–6).

A mieink nem adták fel annak ellenére sem, hogy az idő rövidsége miatt már nem volt esély arra, hogy visszajöjjünk a meccsbe. A magyar futsalválogatottnak nem jött össze a bravúr, a legjobb nyolc közé jutás az Európa-bajnokságon, de a csaknem 1500 kiutazó szurkolótól így is vastapsot kaptak a játékosok, mert küzdésből jelesre vizsgáztak.

A találkozó után így értékeltek a játékosok az NSO Tv-nek

PERCRŐL PERCRE

40. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS, NEM JUT A LEGJOBB NYOLC KÖZÉ A MAGYAR VÁLOGATOTT!

40. perc Ivanjak védi Dróth ziccerét is, majd Hosszú egy lépésről sem lő a kapuba Dróth szabadrúgása után...

39. perc
Hosszú harcol még, de véd az ukrán kapus, két méterről lőtt pedig a magyar játékos. Igaz, egy ukránnal a nyakán.

Mit tagadjuk, jobbak ma az ukránok, megérdemelten nyernek.

38. perc
Most meg megzörgeti a bal kapufát.

37. perc
Magyar vészkapus, elrontjuk, Ovszjannikov megkegyelmez, háromról a kapu fölé fejel.

36. PERC PAKOLHATUNK. Mihajlo Gricina kornerét ballal hétről a jobb felsőbe teszi Jevgen Valenko. 3–6!

36. perc Dróth okos passzát Hosszú ballal 7-ről az üres kapu fölé emeli!

35. perc Dróth Zoltán kap sárgát Mikola Gricina megrúgásáért.

35. PERC NANÁ, HOGY KAPUNK EGY GÓLT... Zsurba nem zsúrba jött, könnyedén elszambázik a jobbon, lapos beadását a bal sarokba vágja jobbal két méterről Bondar. 3–5!

34. perc Tóth is zseni, a jobb kapufára tolja Szorokin lövését.

34. PERC DRÓTH ZSENI, DE MIRE LESZ EZ ELÉG? Hosszú távoli felívelését Dróth Zoltán a levegőbe felugorva leveszi, majd jobbal kapásból négyről a bal felsőbe vágja. 3–4!

34. perc A Tóthot váltó Rábl labdát veszt, szerencsére az ukrán kapuskirúgás elkerüli a mi üres kapunkat. Aztán egy védőfelszabadítás is.

33. perc
Egy keresztpasszra a magyar fiú, Rábl rádől, ezt is blokkolják.

33. perc Ukrán betonvédelem, teszetosza magyar rohamokkal. Amikor meg helyzetbe kerül Öreglaki, blokkolják. Éppen Mikola Gricina.

Rábl a repülő kapus.

31. perc Magyar időkérés, levisszük a kapust is, mindhiába.

Éppen Trencsényi maradt le a gólszerzőről.

30. PERC SŰRŰ PERC... Koval bal oldali lapos beadása üresen találja a kapunk előtt Mikola Gricinát, aki ballal két lépésről a bal alsóba talál. 2–4.

30. perc Gál István sárgul be, nagyot rúgott Valenkóba.

„Dróth csele egyszerűen szenzációs volt! Varázsolt nekünk valami szépet... Lesz-e még szebb?"

30. perc SZÉPÍTÜNK IS! Dróth jobbal a bal alsó felé lő hétről, a kapusról kipattan balra a labda, négy méterről Trencsényi János jobbal a túlsó alsóba lő. 2–3!

30. perc ZICCER! Dróth körömpasszát Hosszú egy csel után nem sokkal teszi a bal alsó mellé négyről!

29. perc Németh Péter besárgul, lökte Ovszjannikovot.

28. perc KAPUFA!
A csuda vigye el: Németh balról Rábl elé játszik, aki jobbal 10-ről azonnal lő, és a Fetkón gellert kapó labda a jobb oldali kapufán csattan.

28. perc
Előbbi most lekészít balra Hosszúnak, aki ballal a kapusba lő, éles szögből.

Dróth és Tóth, a két alapember.

28. perc
Végre valami: Tóth kidobását Dróth közelről a bal sarok mellé csúsztatja fejjel.

27. perc
Hosszú éppen csak nem éri el a jobb sarok előtt Dávid szabadrúgását.

Ovszjannikov szeret betalálni a magyaroknak, sokadszor eredményes ellenünk...

26. PERC BAJ VAN, BAJ... Dróthot szereli Bondar, jobbal jobbról hétről lő, Tóth véd, ám a róla jobbra kipattanó labdát a ballal a kapuba vágja laposan Denisz Ovszjannikov. 1–3!

24. perc Németh a felezőtől a bal felső mellé lő, jobbal, majd Mihajlo Gricina véti el a jobb alsót hétről. Ballal.

23. perc
Rábl passzol sarokkal Dróth elé, aki hétről azonnal lő, Mikola Gricina blokkol, majd Dróth fellőtt labdáját a jobb sarok mellé pörgeti a védőjével harcoló Rábl.

22. perc
Bondar hatméteres, ballábas bombája már sokkal jobb, Tóth jobbra vetődve azonban védeni tud!

21. perc
Két rossz ukrán lövéssel.

21. PERC FOLYTATJUK!

Egyébként 2445 a hivatalos nézőszám, ebből minimum 1500 a magyar.

Szóval ehhez tartsuk magunkat.

„Már azt is komoly eredménynek tartom, hogy ott lehetünk az Eb-n. Csoportellenfeleink közül a spanyol és az ukrán együttes is erősebb nálunk, de úgy gondolom, hogy a vb-selejtezőkön elkövetett hibáink kiküszöbölésével reális cél lehet a pontszerzés a második meccsünkön, Ukrajna ellen” – mondta korábban szövetségi kapitányunk, Sito Rivera.


Sárga mezes öröm (Fotó: UEFA Twitter)
Sárga mezes öröm (Fotó: UEFA Twitter)


20. PERC EZZEL VÉGET IS ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

20. perc
Valenko nem tud gólt lőni 35 méterről.

20. perc
Dróthot lökik, erre ukrán szabadrúgás és időkérés. Három másodpercért.

20. perc
És remek passzt ad Dávidnak, aki kissé jobbról jobbal a kapusba lő négy méterről!

Dróth ismét a pályán.

Dróthot ápolják (Fotó: UEFA Twitter)
Dróthot ápolják (Fotó: UEFA Twitter)



20. perc
Rábl letámadja Szorokint, mienk a labda, Dávid lövését blokkolja egy Gricina.

„Látszik, hogy Dróth Zoltánra készültek az ukránok. Amint átveszi a labdát, egyből letámadják. Nagy kérdés, hogyan tudjuk pihentetni őt. Na meg hogy mekkora a baj most vele...”

19. perc
Azért mi is támadunk, Dróth lekészít Némethnek, aki jobbal lő 6-ról, de a bal alsó előtt bal lábbal véd Ivanjak. Majd Rogacsov búbolja meg Dróthot, sárga vagy szabadrúgás nincs.

19. perc EZT IS MEGÚSZTUK... Razuvanov lő jobbról a hosszú sarok felé, egy fél lépésről az üresen árválkodó kapunk elől Fetko mellel felszabadít.

18. perc
Utána magyar lövés, de Németh egy védőt talál el, majd Hosszú távolija is egy sárga mezen csattan.

17. perc Magyar időkérés.

16. perc
Rábl a kapu mellé lő hétről, Zsurba ötről jobbal a léc alá lőne, de Tóth csak nem sérült meg olyan komolyan. Véd. Zsurba ettől olyan zavarba jön, hogy nem sokra rá iszonyú lyukat rúg.

16. perc
Dróthot ellökik, ez már a negyedik ukrán szabálytalanság.

Futsal Eb: a barátnő elárulta, az ukránverés nagy ajándékot érhet. VIDEÓ!

15. perc
Azért gyorsan letérdel még Tóth Bondar távolija elé, majd kivetődik bátran a kapura törő Zsurba elé.

Nem ilyen híreket vártunk Nándorfehérvárról...

„Tóth Gyula nyakán kötés van, cseréje, Tihanyi Csaba már melegít a partvonal mellett."

14. perc Rogacsov jobbal 8-ról a sorfalba vág egy szabadrúgást.


13. perc Olekszandr Szorokin kap sárgát Gál ellökéséért.

12. perc
A szerencsénkre nem lehet panasz, ismét egyedül marad valaki az ukránok közül a jobbon, ezúttal Zsurba a soros, de hiába húzza el a labdát a kirepülő Tóth mellett, elfogy alóla a pálya.

Folytonvédő.

11. perc
Ismét Bondar kavargat a balon egy keresztpassz után, szerencsére Tóth a kapusunk. Folyton ment, mint egy igen óvatos szövegszerkesztő.

A lelátón megnyertük a meccset (Fotó: UEFA Twitter)
A lelátón megnyertük a meccset (Fotó: UEFA Twitter)


10. perc
Bondar elmegy a balon, Tóth mellett is, Rábl azonban középen blokkolja Ovszjannikov pörgetését.

„Varázsolj nekünk valami szépet! – kéri a magyar tábor a szépítés után. A szpíker pedig azt kérdezi: hol vannak az ukrán szurkolók?”

8. PERC DE NEM ADJUK FEL! Tóth kidobását Dróth Zoltán Szeghy elé harcolja, akinek passza nem igazán jó vissza a feladónak, de Koval besegít, Dróth meg jobbal hatról a bal felsőbe lő. 1–2!

Az ukrán kapus ponterős, a selejtező során kétszer is eredményes volt.

7. PERC Ó, IGEN. NULLA KETTŐ... Ivanjak kirúgását Dmitro Bondar mellre veszi, Harnisch nem figyel, Németh lemarad, az ukrán meg lefordul és a bal alsóba lő. 0–2!

Peches hatos? Eddigi hat Eb-meccsünket mind elvesztettük.

6. perc Koval csodásan tálal Ovszjannikov elé, aki a kapu fölé pazarolja ziccerét.

5. perc KAPUFA!
Dróth lövése a sorfalé, Hosszú hétről a kapusba lő, jobbról Németh okosan Rábl elé passzol, aki két méterről jobbal a bal oldali kapufa tövére lő!

5. perc
Rábl megindul a balon, Koval ellöki, szabadrúgás.

4. perc
Most a Gricinák dolgoztatják meg Tóthot. Aki eddig a mezőny legjobbja, most remekül vetődik ki egy beadásra Mihajlo Gricina elé.

3. perc Sajnos az ukrán front nagyon nyomul, pár pontatlan bomba után Tóth ballal kapja el Bondar sistergős, hétméteres lövését. Majd Valenko hatméteres, lapos lövését jobb lábbal hatástalanítja.

3. perc
Nem rossz Harnisch balos kornere, Klacsák éppen csak túlfut a labdán a kapu előterében!

2. PERC ELKÉPESZTŐ, ÖNGÓLLAL KEZDÉS UTÁN UTÁN MOST „ÖNGÓLPASSZ″! Harnisch eladja a labdát a kapunk előtt, D. Szorokin köszöni szépen, két lépésről ballal Tóth lába között a kapuba lő. 0–1!

2. perc Most Ovszjannikov lő, de középre.

1. perc Bondar lövése nem gond Tóthnak, majd újra az ukrán próbálkozik, ez alkalommal a jobb sarok előtt már igazán nagyot kell védenie kapusunknak.


1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

„Mindenki nagy üdvrivalgást kap, de Dróth a legnagyobbat.”


A magyarok tiszta pirosban, az ukránok tiszta sárgában.

„Információink szerint tíz busz kelt útra ma Belgrád felé, kettőt a szerb rendőrség kísért" – jelentik a helyszínről.

Furcsa üzenet várta a mieinket...

„Most jöttek meg a busszal érkező szurkolóink, a Ria, ria, Hungáriától zúg a csarnok!"

A magyar futsalválogatottnak talán eddig is Dróth Zoltán volt a legismertebb játékosa. Ha valaki mégsem ismerte volna, annak kedden bemutatót tartott abból, milyen nagyszerű futsalos. A hatszoros Eb- és kétszeres vb-győztes spanyolok ellen parádésan játszott, ráadásul két gólt is szerzett. De hogyan került a futsalhoz? Hogy tud ilyen jól cselezni a magassága ellenére? Hogyan került el a világ egyik legjobb klubjához, a Kajrat Almatihoz és miért csak 27 évesen sikerült neki? Elmenne a nagypályás Eb-re Bernd Storckkal? Ezekre a kérdésekre (is) kerestük a választ EBBEN A REMEK KÁNTOR BARNABÁS-CIKKBEN!

Letölthető Eb-programfüzetért pedig ide!

Hogyan jutottunk el a tornára? KATT IDE!

FUTSAL-EB-ADATBANK ITT!

Remélhetőleg a jó hangulat megmarad csütörtök késő estére is, az ugyanis azt jelentené, hogy az ukránok ellen kedvező eredményt értünk el. Szögezzük le, még ha cél is, bravúr lenne a továbbjutás, de ha a spanyolok elleni játékot mutatják a második csoportmeccsükön is, semmi szégyenkeznivalójuk nem lesz a srácoknak.

A szerdai edzésen többnyire a taktikai elemek kerültek előtérbe. Jó hangulatú cicázás után a kapus nélküli öt a négy elleni játékot, majd a pontrúgásokat gyakorolta a csapat.

„Jó meccset tudhatunk magunk mögött annak ellenére, hogy kikaptunk, hiszen ez volt a papírforma – értékelt Klacsák Bence. – Már a kedd reggeli videózás során elmondták, készüljek úgy, hogy a kezdőcsapatban leszek. Nagyon jó érzéssel töltött el, még akkor is, ha a futsalban ez kevesebbet számít, hiszen korlátlan a cserelehetőség."

Sito Rivera szövetségi edző így foglalta össze első csoportmérkőzésünket.

„A világ legjobb csapata ellen jól játszottunk, végig küzdöttünk és nem adtuk fel, de a spanyolok más szintet képviselnek. Büszke vagyok a csapatra, mert fejlődött, ráadásul egyre több fiatalt tudunk beépíteni. Dróth Zoltán világklasszis, aki a spanyolokhoz is beférne. Magyarországon egyre többen szeretik meg a futsalt, a sportágnak nagyon jót tett, hogy a televízió is közvetíti a bajnokikat. Egyre több az igazolt játékos is. A célunk nem változott, tovább akarunk jutni."

Futsalválogatottunk 5–2-es vereséggel kezdett a belgrádi Európa-bajnokságon a csoportkörben, a világelső Spanyolország ellen azonban összességében remekül helytállt a magyar csapat.

A billentyűknél: B. J.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A MAGYARORSZÁG–UKRAJNA EURÓPA-BAJNOKI FUTSALMÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Tóth Gyula, Tihanyi Csaba
Mezőnyjátékosok: Trencsényi János, Németh Péter, Szeghy Szabolcs, Gál István, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Öreglaki Norbert, Hosszú Ádám, Horváth Norbert, Harnisch Ákos, Rábl János, Dróth Zoltán
Szövetségi kapitány:
Sito Rivera

A RÉSZTVEVŐ ORSZÁGOK

A-csoport: Szerbia (házigazda), Portugália, Szlovénia
B-csoport: Spanyolország, Ukrajna, MAGYARORSZÁG
C-csoport: Oroszország, Horvátország, Kazahsztán
D-csoport: Olaszország (címvédő), Csehország, Azerbajdzsán

JEGYINFORMÁCIÓK
A MIEINK CSOPORTJA, ESÉLYLATOLGATÁS
A TELJES PROGRAM
A TORNA LEBONYOLÍTÁSI RENDSZERE
HELYSZÍN
A FUTSAL SZABÁLYAI

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik