Egervári Sándor válthatja Erwin Koemant

Vágólapra másolva!
2010.06.08. 08:55
null
Egervári Sándor neve nem először vetődik fel szövetségi kapitányként (Fotó: Németh Ferenc, NS-archív)
A magyar labdarúgó-válogatott két megalázó vereséget szenvedett el a napokban. Nemzeti együttesünk előbb Budapesten kapott ki 3–0-ra Németországtól, majd Amszterdamban bukott el 6–1-re Hollandiával szemben. Erwin Koeman szövetségi kapitány és együttesének felelősségét csak részben csökkenti, hogy ellenfeleink a dél-afrikai világbajnokságra készültek, a mieink viszont a nyaralásra. A Magyar Labdarúgó-szövetségnek új elnöke lesz a közeljövőben, ami akkor is magával hozhatná a kapitány leváltását, ha az eredmények mellette szólnának, nemhogy jelen állás szerint...

Sokan tudni vélik: ha új MLSZ-vezetőség lesz, Egervári Sándor lehet Erwin Koeman utódja. Sőt maguk a játékosok is – ha váltásra kerülne sor – őt és Mészöly Gézát tudják elképzelni ebben a pozícióban.

SZAVAZÁS

Ön szerint menjen vagy maradjon Erwin Koeman?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Hazudnék, ha azt mondanám, nem hallottam semmi ilyet – mondta Egervári Sándor. – Hiszen magam is ebben az országban élek, néhány híresztelés hozzám is eljut. Korábban előfordult, hogy az edzőbizottság engem javasolt, mégsem én lettem a kapitány, és megtisztelő, ha a szakma elismer. Ha most a játékosok így gondolják, az jólesik. De hogy mi lesz ebből? Konkrétum nincs, minden csak találgatás, feltételes mód, és régi igazság: a ha-val kezdődő mondatokra nem szabad építeni... Augusztusban az U21-es válogatott fontos mérkőzést játszik, most arra készülök."

Nemes Ferenc, a szövetség ügyvezető alelnöke a Nemzeti Sportban elmondta: az MLSZ-elnöknek felkért Csányi Sándorral még nem beszélt Erwin Koemanról, míg az élő szerződésű holland szakember esetleges menesztésének anyagi vonzatáról az új elnökkel kell majd egyezségre jutni.

Garaba Imre szerint ezért a két mérkőzésért kár volt hazajönniük légiósainknak, Nyilasi Tibor viszont hasonló esetben távozna a posztjáról.

A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN GARABA IMRE, NYILASI TIBOR ÉS KIRÁLY GÁBOR MONDJA EL VÉLEMÉNYÉT A NÉMETORSZÁG ÉS A HOLLANDIA ELLENI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEKRŐL!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik