Egervári: „Látom a fiúkon, hogy van esélyünk!”

Vágólapra másolva!
2009.10.09. 12:42
Címkék
A magyar U20-as labdarúgó-válogatott ma este Olaszország ellen lép pályára az egyiptomi világbajnokság negyeddöntőjében. Egervári Sándor szövetségi edző a csapatot sújtó problémák ellenére úgy érzi, reális sanszunk van a továbbjutásra az esélyesebb olaszokkal szemben.

Németh Krisztiánékra a csehek után az olaszok ellen is „húzós” csata vár
Németh Krisztiánékra a csehek után az olaszok ellen is „húzós” csata vár
Németh Krisztiánékra a csehek után az olaszok ellen is „húzós” csata vár (Fotó: Action Images)
Németh Krisztiánékra a csehek után az olaszok ellen is „húzós” csata vár
Németh Krisztiánékra a csehek után az olaszok ellen is „húzós” csata vár

ELLENFÉLBEMUTATÓ

Kőkemény edző, sokat dolgozó játékosok, sztárok viszont nincsenek: ismerje meg az olasz U20-as válogatottat!


Garibaldival jönnek, érmet akarnak

A magyar U20-as válogatott kedden Csehország ellenében bejutott az egyiptomi világbajnokság legjobb nyolc csapata közé, majd szerdán folytatta útját, és hatórás zötykölődés után megérkezett az Olaszország elleni negyeddöntő helyszínére, Szuezbe.

„Lehet, hogy Alexandriából kényelmesebb lett volna Kairón keresztül Budapestre repülni, de szerintem senki sem bánja, hogy megterhelőbb út jutott nekünk, és Szuez felé kellett jönnünk" – fogalmazott Egervári Sándor szövetségi edző a mai, Olaszország elleni meccs előtt.

„Hallom, érzékelem, mekkorát fordult otthon a közvélemény a hondurasiak elleni kudarc óta. Szívmelengető volt hallgatni, hogy sörözőkben, éttermekben a kivetítő előtt együtt szurkoltak és ünnepeltek baráti társaságok, vagy hogy a lakótelep tízemeletes házának erkélyein zászlókat, vagy ha az nem volt, törölközőket lobogtatva tört ki az öröm az emberekből. Ezek a srácok rászolgáltak a szeretetre" – nyilatkozta Egervári, aki hozzátette, elődei, Both József, Sisa Tibor, illetve a játékosok klubedzőinek munkája nélkül nem juthattak volna el a világ legjobb nyolc csapara közé Németh Krisztiánék.

„Az olaszok a védekezésüket tökélyre fejlesztették, és ennek is köszönhetően  legyőzték a favorit spanyolokat, de mégis van hitünk és reményünk, hogy győztesen kerülhetünk ki a mai ütközetből. Nemcsak azért, mert ezt kijelentjük, hanem látom a fiúkon, hogy van esélyünk" – mondta a szakember.

Egervári Sándor kifejtette, hogy csak százszázalékos állapotban lévő játékost küld pályára, s mivel Debreceni András és Korcsmár Zsolt is szerepel az olaszok ellen előre megadott kezdőcsapatban, kijelenthető: mindketten felépültek korábbi sérülésükből.

Jelenleg Simon András és testvére, Simon Ádám küzd kisebb sérüléssel. András a csehek ellen kapott egy rúgást a lábára, de ez várhatóan nem befolyásolja a mai játékát. Egervári Sándor egyébként még nem döntötte el, hogy a csatársorban ő vagy Futács Márkó lesz-e Németh Krisztián párja az olaszok ellen. Simon Ádám az eltiltása miatt ma semmiképpen sem játszhat, de ha továbbjutunk, akkor az elődöntőben már igen.

A szövetségi edző számára a legnagyobb fejtörést a balhátvéd Pésinger Ádám kiesése jelenti (a jelenleg az FC  Fehérvárt erősítő védő volt az egyetlen játékos, aki a tavalyi csehországi Eb-n minden meccsünkön játszott, és eddig a vb-n sem hiányzott egyetlen találkozóról sem). Présinger Simon Ádámhoz hasonlóan eltiltás miatt nem futballozhat ezúttal, és mivel Kádár Tamást nem engedte el a vb-re a Newcastle, Présingeren kívül nincs balhátvéd a keretben.

Az olaszok ellen alighanem Zámbó Bence szerepel a bal oldali védő posztján. Zámbó alapvetően belső védő, de ballábas, és Egervári Sándor jól ismeri őt Győrből, így tudhatja, hogy képes megoldani a feladatot. A mieink várható kezdőcsapata: Gulácsi – Szekeres, Debreceni, Szabó J., Zámbó – Koman, Korcsmár, Kiss M., Gosztonyi – Németh, Simon A.

Egyiptomban egyébként jelenleg közel 30 fokos meleg van, de estére minden bizonnyal néhány fokkal lehűl a hőmérséklet, azaz kellemes fociidő fogadja a csapatokat a 20 órakor kezdődő meccsen, amelyen Koman Vladimirék mindent elkövetnek majd, hogy „befűtsenek” az olaszoknak.

A találkozót nyomon követheti élő, szöveges tudósításunkból!

EDDIG A TORNÁN
MAGYARORSZÁGOLASZORSZÁG
Honduras 0–3Paraguay 0–0
Dél-Afrika 4–0Trinidad és Tobago 2–1
Egyesült Arab Emírségek 2–0Egyiptom 2–4
Csehország 2–2, tizenegyesekkel 4–3Spanyolország 3–1
G: Koman (3), Debreceni, Kiss M., Korcsmár, Németh K., Présinger
G: Albertazzi (2), Mustacchio (2), Eusepi, Garibaldi, Mazzarani
A KÖZELMÚLTBAN EGYMÁS ELLEN
2009.02.11Olaszország–Magyarország3–0Alpok–Adria-kupa (U20)
2008.10.01Magyarország–Olaszország2–1Alpok–Adria-kupa (U20)
2008.07.23Olaszország–Magyarország1–0U19-es Eb-elődöntő
A NEGYEDDÖNTŐ PROGRAMJA
10.09., 16.30Dél-Korea–Ghána  
10.09., 20.00Olaszország–Magyarország 
10.10., 16.30Brazília–Németország 
10.10., 20.00Egyesült Arab Emírségek–Costa Rica
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik