Egervári igazi ki-ki meccsre számít a románok ellen

Vágólapra másolva!
2013.03.18. 13:59
null
Egervári Sándor (jobbra) bízik a válogatott játékosaiban (Fotó: Czerkl Gábor)
Egervári Sándor bizakodva várja a pénteki, Románia elleni világbajnoki selejtezőt. A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint klasszikus hatpontos meccsre van kilátás egy nagyon erős román csapat ellen.

„1981-ben hagytam abba az aktív labdarúgást, Fazekas Laci góljával akkor vertük meg legutóbb a románokat. Hát, nem mostanában volt... – nyilatkozta Egervári Sándor. – Kiemelten fontos mérkőzés vár ránk pénteken, szomszéd országgal, tradicionális ellenféllel találkozunk, de a történelem mellett szakmai szempontból is különös az összecsapás. Már a péntekit klasszikus hatpontos meccsként kezeljük.”

SZAVAZÁS

Pénteken vívja a magyar labdarúgó-válogatott a románok elleni világbajnoki selejtezőt: ön szerint milyen eredmény születik a továbbjutás szempontjából sorsdöntőnek is nevezhető mérkőzésen?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„A románok hozzánk hasonlóan az építkezés fázisában vannak, van egy egészséges, jó generációjuk, igazi ki-ki mérkőzésre számítok. Nagyon reményteljesen várom a pénteket, látva a srácok szemében a csillogást, bízom benne, hogy ellenfelünk fölé kerekedünk – folytatta a szövetségi kapitány. – Másfél évre visszatekintve elemeztük a románok teljesítményét, különös tekintettel a vb-selejtezőkre. Nem sok sebezhető pontot találtunk, de bízunk benne, hogy azokat a gyengéiket, amik mégis megmutatkoztak, ki tudjuk használni, és a fontos szituációkban, az adott pillanatban jó döntéseket hozunk.”

A szövetségi kapitány kapott kérdést az itthon elmaradt fordulóra vonatkozóan, valamint arról, hogy a légiósok közül kevesen lehettek végig a pályán klubcsapataikban. Vajon mindez milyen hatással van a válogatottra?

„A pozitív dolgokat akarjuk megerősíteni, így, ahogy minden rosszban, ebben is van valami jó: egészségesen, frissen, nem lefárasztva érkeztek meg a játékosaink."

A románok Adrian Mutu személyében nemzetközi klasszist foglalkoztatnak, ami riválisunk esélyeit növeli, a miénket pedig...

„Mutu kiváló játékos. Aligha kell kihangsúlyozni, számunkra nem örömteli, hogy egyre jobb formában van. De amilyen értékekkel bír a mi csapatjátékunk, bízom benne, hogy őt is semlegesíteni tudjuk. Viszont a románoknak több jó játékosuk van, nem szabad egyre, pont Mutura koncentrálnunk, mert az egyéni képességeiket tekintve többen is elérik az ő szintjét. A támadóharmadban kifejezetten jó futballistákat találhatunk, ám hiszek benne, hogy megfelelően fel tudjuk készíteni a védekezésünket ellenük."

Mindent a magyar–román világbajnoki selejtezőről: itt az összes hírünket megtalálja a kulcsfontosságú meccsről!

EGERVÁRI MÁSFÉL ÉVE FIGYELI A ROMÁNOKAT

SZALAINAK ELEGE VAN A NEGATÍV HOZZÁÁLLÁSBÓL

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olympiakosz)
Védők:
Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás), Kádár Tamás (DVTK), Korcsmár Zsolt (Brann), Lipták Zoltán (Győri ETO), Mészáros Norbert (DVSC-Teva), Vanczák Vilmos (Sion), Varga József (Greuther Fürth)
Középpályások:
Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Elek Ákos (DVTK), Gyurcsó Ádám (Videoton), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Szakály Péter(DVSC-Teva), Koman Vladimir (FK Krasznodar), Pátkai Máté (Győri ETO), Pintér Ádám (Real Zaragoza)
Támadók:
Böde Dániel (Ferencváros), Kovács István (Videoton), Rudolf Gergely (DVTK), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Mainz)

A ROMÁN VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok: Costel Pantilimon (Manchester City), Ciprian Tatarusanu (Steaua Bucuresti), Silviu Lung (AFC Astra)
Védők: Vlad Chiriches (Steaua Bucuresti), Florin Gardos (Steaua Bucuresti), Dragos Grigore (Dinamo Bucuresti), Dorin Goian (Spezia Calcio), Srgian Luchin (Dinamo Bucuresti), Stefan Radu (Lazio), Razvan Rat (Sahtar Doneck), Gabriel Tamas (West Bromwich Albion)
Középpályások: Alexandru Bourceanu (Steaua Bucuresti), Alexandru Chipciu (Steaua Bucuresti), Costin Lazar (PAOK), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Mihai Pintilii (Steaua Bucuresti), Adrian Popa (Steaua Bucuresti), Cristian Tanase (Steaua Bucuresti), Gabriel Andrei Torje (Granada)
Támadók: Gheorghe Grozav (Petrolul Ploiesti), Claudiu Keserü (Angers), Adrian Mutu (AC Ajaccio), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti), Bogdan Sorin Stancu (Orduspor)

A MAGYAR VÁLOGATOTT 2013-AS PROGRAMJA
2013. február 6.
Magyarország–Fehéroroszország (Belek)
felkészülési
1–1
2013. március 22. Magyarország–Románia (zárt kapuk mögött)
vb-selejtező
2013. március 26. Törökország–Magyarország vb-selejtező
2013. szeptember 6. Románia–Magyarország vb-selejtező
2013. szeptember 10. Magyarország–Észtország vb-selejtező
2013. október 11. Hollandia–Magyarország vb-selejtező
2013. október 15. Magyarország–Andorra vb-selejtező
VB-SELEJTEZŐ, A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 4 4 13– 2 +11 12
2. MAGYARORSZÁG 4 3 1 10– 5 +5 9
3. Románia 4 3 1 8– 4 +4 9
4. Törökország 4 1 3 4– 6 –2 3
5. Észtország 4 1 3 1– 6 –5 3
6. Andorra 4 4 0–13 –13 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik