Egervári: A több klasszis döntött a svédek javára

Vágólapra másolva!
2010.09.04. 09:05
null
Pillanatkép a második svéd gól előtt (Fotó: Action Images)
Mint ismeretes, labdarúgó-válogatottunk tegnap Svédországban Eb-selejtezőn 2–0-s vereséget szenvedett. A hazaiak szövetségi kapitánya, Erik Hamrén a találkozót követően elmondta, a magyar együttes főleg az első félidőben nehezítette meg csapata dolgát, a második játékrész elején született gól azonban döntőnek bizonyult. Egervári Sándor szerint a több klasszisjátékos döntötte el a mérkőzést a svédek javára.

„A MÁSODIK FÉLIDŐBEN RÁLÉPTÜNK A GÁZPEDÁLRA" – HAMRÉN

„Azt elismerem, hogy a második félidőben jobban játszottunk, javarészt azért, mert a korai gól megváltoztatta a meccs képét. Akkor úgy éreztem magam, mint az a sofőr, aki leveszi a lábát a fékről, és a gázpedálra lép" – kezdte a Magyarország ellen 2–0-ra megnyert mérkőzés értékelését a svédek szövetségi kapitánya, Erik Hamrén.

„A szünetig méltó ellenfelünk volt a magyar csapat. Bizonyára megzavarta, hogy a térfélcsere után olyan korán gólt kapott – de emiatt hadd ne bánkódjak. Számomra az a fontos, hogy a sérülések miatt korán kihasznált három csere sem okozott zavart a gépezetben, és nagyszerű játékot bemutatva, megérdemelten nyertünk" – fogalmazott a szakember a találkozót követő sajtótájékoztatón.

Hamrén két játékost külön is kiemelt csapatából – a két gólt szerző Pontus Wernbloomot, aki nagy meglepetésre került be a kezdőcsapatba, illetve Zlatan Ibrahimovicot, aki többször is remek átadásokkal hozta helyzetbe a társait.

A svédek szövetségi kapitánya ugyanakkor kiemelte: mindenki annyit tett hozzá a mieink elleni sikerhez, amennyit kellett.

„Bebizonyosodott számomra, hogy labdarúgóink nemcsak játszani, hanem harcolni is tudnak" – mondta Hamrén.

„TÖBB A KLASSZISUK, MINT NEKÜNK, MEGÉRDEMELTEN NYERTEK" – EGERVÁRI

A magyar kapitány is egyetértett svéd kollégájával abban, hogy a második félidőben megváltozott a játék képe, csak míg Hamrén érthető módon csapata első félidei produkciójával nem volt elégedett, addig Egervári Sándor csupán az első 45 percben látott teljesítményt tartja elfogadhatónak.

„A második játékrészben fölénk kerekedett az ellenfél és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. Elsősorban azért, mert több a klasszisuk, mint nekünk, olyanok, akik nemzetközi szinten nemegyszer bizonyítottak már" – nyilatkozta a meccs után a magyar szakember.

„Nem szeretnék neveket mondani, de akad egy-két játékos, aki megfelelő teljesítményt nyújtott, köztük olyan is, akinek kevesebb a rutinja társainál. Az viszont zavar, hogy a svédek fejjel vertek meg minket, holott magas és jól fejelő futballisták alkotják a csapatunkat" – értékelt Egervári Sándor, aki hozzátette, Dzsudzsák Balázst taktikai okokból cserélte le, mert a szokottnál kevesebbet volt játékban, és sokszor hiányzott a bal oldali védekezésből.

„Ezt a mérkőzést gyorsan le kell zárnunk, nyakunkon a moldovaiak elleni összecsapás. A tanulságokat persze levonjuk, mielőtt rátérnénk a keddi találkozóra..." – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A TALÁLKOZÓ GÓLJAI

 

 

 

EMLÉKEZTETŐ – LABDARÚGÓ EB-SELEJTEZŐ
E-CSOPORT
SVÉDORSZÁG–MAGYARORSZÁG 2–0 (Wernbloom 51., 73.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik