U19: Eddig azzal áltattuk magunkat, hogy 18 éves korig jók vagyunk…

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.24. 10:16
null
A mieink sokszor csak nyomozták a labdát a portugálok ellen (Fotó: Grnák László)
A hazai rendezésű U19-es Európa-bajnokságon Portugáliától elszenvedett 6–1-es vereség újra rávilágított, hogy a képzéssel továbbra is súlyos probléma van Magyarországon. Az alapvető gondokról a korábbi szövetségi kapitány, Csank János és  12-szeres válogatott védő, Füzi Ákos nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

 

„Sajnos képtelenek vagyunk birtokolni a labdát, ráadásul durva hibákat láttam, teljesen felesleges tizenegyest kaptunk Ausztria és Portugália ellen is – mondta a mieink teljesítményéről Csank János. – Taktikailag nagy problémákat látok. Az a legnagyobb baj, hogy nem csapatként, hanem egyénileg kapunk ki. Az üzbégek elleni felkészülési mérkőzések után még rá lehetett fogni az eredménytelenségre, hogy fáradtak voltak a játékosok, de most…”

„Igaz, ha valaki óriásit hibázik, az nem feltétlenül edzőkérdés. Persze halljuk, hogy emelkedik a futballisták száma idehaza, egyre többen játszanak – de aki mondjuk a megye kettőben, heti két edzéssel lép pályára hét végén, futballista helyett inkább futballozónak nevezném. Az alapoknál is súlyos gondok vannak, persze lehet és kell is reménykedni.”

A korábbi 12-szeres válogatott védő, Füzi Ákos szerint technikailag és fizikai jellemzőkben deficittel vágnak neki fiataljaink a megméretéseknek.

„Szembetűnő volt, hogy mozgékonyságban, gyorsaságban, sebességben és labdabiztonságban is óriási a lemaradásunk. Azt hittem, ebben legalább felvesszük a versenyt, de csalódnom kellett. Többre számítottam, többet reméltem. Az is bántó volt, hogy egy négy után két perc alatt kaptunk két gólt, ennyire szétesni nem szabad.

Eddig azzal áltattuk magunkat, hogy legalább tizennyolc éves korig felvesszük a versenyt mindenkivel, most már ez sincs így. Sajnos ezen srácok többsége még az NB I-ben sem játszik. Ettől függetlenül szeretnék bizakodni…”

A TÉMÁRÓL RÉSZLETESEN OLVASHAT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN!

U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
A-CSOPORT
Július 19.: Magyarország–Ausztria 1–3
Július 19.: Portugália–Izrael 3–0
Július 22.: Ausztria–Izrael 3–0
Július 22.: Magyarország–Portugália 1–6
Július 25., péntek, 18.00, Budapest: Izrael–Magyarország (Tv: Eurosport2)
Július 25., péntek, 18.00, Felcsút: Ausztria–Portugália (Tv: Eurosport)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Portugália 2 2 9–1 8 6
2. Ausztria 2 2 6–1 5 6
3. Izrael 2 2 0–6 –6 0
4. Magyarország 2
2
2–9 –7 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik