Eb 2016: Witsel, Alderweireld és Király a „top” rovatban – L'Équipe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.27. 10:33
null
Pedig Lang Ádám mindent elkövetett Eden Hazard semlegesítése érdekében (Fotó: Hegedüs Gábor)
Király Gábort méltatja, Lang Ádámot és Szalai Ádámot súlyos kritikával illeti az Eb-rendező Franciaország sportnapilapja, a L'Équipe a vasárnap esti nyolcaddöntő, a belgáktól elszenvedett 4–0-s vereség után.

 

A L'Équipe szerint Eden Hazard volt a mérkőzés legjobbja, rajta kívül három labdarúgó kapott méltatást a „top” rovatban: Axel Witsel, Toby Alderweireld – és Király Gábor.

Király négy gólt kapott, de ennél jobban aligha védhetett volna – írta a L'Équipe a tízes skálán 7-es osztályzatot kiérdemlő kapusunkról. – A francia sportnapilap szakírója hét olyan védést emelt ki, amellyel a 40 esztendősen is remeknek értékelt Király versenyben tartotta a magyar csapatot.

A pozitív hősök után szó esik a leggyengébben teljesítőkről is: ebbe a hármasba a belgák részéről Dries Mertens, a mieinktől Lang Ádám és Szalai Ádám került.

A L'Équipe szerint Langon látszott, hogy Fiola Attila sérülése miatt kényszerűségből játszott jobbhátvédet. Már Cristiano Ronaldo ellen is szenvedett, a villámgyors Eden Hazard-ral szemben pedig többnyire esélye sem volt – a francia sportlap a hajrá három belga gólját a nyakába varrta, 2-es osztályzatot adott neki.

Szalai is súlyos kritikát kapott a francia sportlaptól. Az, hogy a mieink nem jutottak messzebbre a tornán, részben azzal magyarázható, hogy nincs igazi góllövő csatáruk – írta a támadónknak 3-as osztályzatot adó L'Équipe. Az értékelő nehézkesnek, ezen a szinten nem elég technikásnak látta „a Real Madrid korábbi reménységét”, aki eltűnt az ellenfél védőfalában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik