Dzsudzsák: Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam

Vágólapra másolva!
2013.09.12. 09:15
null
Dzsudzsák Balázs elnézést kér azoktól, akiket megbántott (Fotó: NS-archív)
A magyar labdarúgó-válogatott szélsője, Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak nyilatkozott az elmúlt napok történéseiről, mielőtt szerdán visszarepült a klubjához, a Dinamóhoz, Moszkvához.  A futballista elmondta, senkit sem akart megbántani meccs utáni nyilatkozatával, de azt továbbra is abnormálisnak tartja, hogy rendőri készültség mellett kellett edzeniük.

– Megbánta a keddi meccs utáni nyilatkozatát?
– Tudtam, hogy ezért kapok – válaszolta a Nemzeti Sport kérdésére Dzsudzsák Balázs szerdán, mielőtt este visszarepült Moszkvába. – De mindenki értse meg, nem szemben akartam úszni az árral, csupán elmondtam az érzéseimet. Ráadásul sokan félre is értették, hiszen amikor az mondtam, magunkért küzdöttünk, úgy értettem, a becsületünkért. Magyar válogatottként magától értetődő, hogy valamennyi magyarért küzdünk. Rosszulesik, ha ezt bárki megkérdőjelezi.

– Hogy úgy fogalmazzak, nem sült el túlzottan jól.
– Az lehet, és ha így volt, elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam. Sokkal inkább azt szerettem volna elmondani, abnormálisnak gondolom, hogy rendőri készültség mellett kellett edzenünk, hogy még az étteremben is biztonságiak álldogáltak körülöttünk, néhány játékos pedig olyan tartalmú üzeneteket kapott a szurkolóktól, hogy jobb, ha el sem mondom. Mi is érző emberek vagyunk, megviselt bennünket az a sok fenyegetés, amit a meccs előtti három napban kaptunk, éppen amikor a legtöbb erőre lett volna szükségünk. Lehet engem szidni, pocskondiázni, de kérdem én, ezeket a tényeket el kell titkolni?! Csak azt szerettem volna, ha az érem másik oldalát is látják.

– Ennyire vészes volt a helyzet Telkiben?
– Nem jó érzés kommandósokkal körülvéve tréningezni. Mint ahogy azt sem jó lépten-nyomon olvasni, hogy jellemtelen hazaárulók vagyunk. Tisztában vagyunk vele, hogy a labdarúgásban az emberek az indulataikat vezetik le, de azok a reakciók, amelyeket az amúgy elfogadhatatlan bukaresti meccs váltott ki bizonyos csoportokból, sokunkat megdöbbentettek. De túltettem magam rajta, hagyjuk is ezt a témát.

DZSUDZSÁK BALÁZS TELJES NYILATKOZATÁT, AMELYBEN RÉSZLETESEN IS BESZÉL A ROMÁNOK ÉS AZ ÉSZTEK ELLENI MECCSRŐL, ILLETVE A VB-SELEJTEZŐK FOLYTATÁSÁRÓL, ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN – DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik