Csányi: Az a valószínűbb, hogy nem jutunk ki az Eb-re

Vágólapra másolva!
2010.08.26. 14:18
null
Csányi Sándor a<strong> </strong>Harmadik Félidőben értékeli az elmúlt évet (Fotó: NS-archív)
Szerd&aacute;n a Magyar Labdar&uacute;g&oacute;-sz&ouml;vets&eacute;g telki edzők&ouml;zpontj&aacute;ban vehett&eacute;k &aacute;t a pro licenc megszerz&eacute;s&eacute;t igazol&oacute; diplom&aacute;jukat a v&eacute;gzős hallgat&oacute;k. Miut&aacute;n Cs&aacute;nyi S&aacute;ndor, az MLSZ imm&aacute;r nyolcadik hete hivatalban l&eacute;vő eln&ouml;ke &uuml;nnep&eacute;lyes keretek k&ouml;z&ouml;tt, m&eacute;gis fesztelen hangulatban &aacute;tny&uacute;jtotta a d&iacute;szk&ouml;t&eacute;sbe &bdquo;&ouml;lt&ouml;ztetett&quot; bizony&iacute;tv&aacute;nyokat, interj&uacute;t adott a Duna Telev&iacute;zi&oacute;nak &eacute;s a Nemzeti Sportnak.

– Ha azt állítjuk, hogy sorsdöntő napok, illetve hetek előtt áll a magyar futball, tiltakozik?
– Miért is lenne sorsdöntő ez az időszak?

A Debrecen és a Győr csütörtök este bejuthat az Európa-ligába, U21-es válogatottunk két győzelemmel első helyezettként zárhatja Eb-selejtezőcsoportját, míg a felnőttválogatott jövő pénteken Svédországban nekivág az Európa-bajnoki selejtezősorozatnak.
– Tekintettel arra, hogy évekre, vagyis hosszú távra tervezünk, a magam részéről nem nevezném sorsdöntőnek a következő heteket. Azt persze elismerem, hogy fontos meccsekről van szó, boldog lennék, ha csapataink győztesen vívnák meg őket. Megjegyzem, bármelyik együttes lesz sikeres, az inkább még az elődeink munkáját dicséri, mintsem a miénket. A mi eredményességünkről majd később essék szó. Természetesen mi is vágyunk a sikerre, egyebek mellett azt szeretnénk, ha egyre több játékossal, minél több tehetséggel büszkélkedhetne a magyar labdarúgás, ha nőne a bajnoki mérkőzések színvonala, ha javulna a válogatott teljesítménye. Ha ezek nem valósulnak meg, a mi kudarcunk lesz.

– Hivatalba lépése után az egyik legfontosabb teendőként említette a Bozsik-program újjáélesztését. Jól halad a projekt?
– Olyannyira, hogy augusztus harmincegyedikén elnökségi ülést tartunk, és ha azon elfogadjuk a Nyilasi Tibor vezérelte stáb által minden részletre terjedően kidolgozott utánpótlás-fejlesztési programot, már indulhat is.  

– A pályára visszatérve: elődje, Kisteleki István felettébb bizakodva várta a vb-selejtezősorozat rajtját, hangsúlyozva, hogy a továbbjutás a cél. Az Eb-selejtezők előtt mit mond az új elnök?
– Azt, hogy négy év alatt fel lehet építeni olyan válogatottat, amely kivívhatja a kétezer-tizennégyes brazíliai világbajnokságon való részvétel jogát. Ami a kontinenstornát illeti, a realitást figyelembe véve most az a valószínűbb, hogy nem jutunk ki, de végzetes hiba lenne, ha ezt szem előtt tartva indulnánk el Svédországba. Ha a csapat magabiztos, lelkes és szerencsés lesz, valamelyest javulhatnak az esélyeink...

A TELJES INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN! 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik