Bolgár–magyar: Bulgária nem volt acélos – Vida Máté

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2020.10.09. 10:11
null
A magyar válogatott 3–1-re nyert Szófiában (Fotó: Szabó Miklós)
A korábbi és jelenlegi válogatott futballisták úgy látták, Marco Rossi együttese jobban akarta a sikert, és a döntő szituációkból ezúttal mi jöttünk ki jól.

 

Korábbi labdarúgók is figyelemmel követték a csütörtök esti szófiai összecsapást, és pontosan átérezték, milyen lehet abban a tudatban pályára lépni, hogy a győztes talpon marad és tovább küzdhet azért, hogy ott legyen az Európa-bajnokságon. A keretből sérülés miatt kimaradó Vida Máté ráadásul azért is drukkolhatott, hogy felépülése után legyen esélye kontinenstornán szerepelni.

Lisztes Krisztián, korábbi 49-szeres válogatott játékos:
„Ezen a mérkőzésen minden jól alakult a számunkra. Az első szögletünkből gólt szereztünk, majd jöttek Gulácsi Péter nagy védései, a szünetben pedig alighanem felkészültünk rá, hogy a bolgár válogatott nekünk ugrik, erre jött Kalmár Zsolt szabadrúgása. Ott volt később a tizenegyes-szituáció, amit a játékvezető visszafújt szabadrúgásnak, a harmadik góllal pedig végképp lezártuk az összecsapást. A győzelem nem a szerencse műve volt, a döntő pillanatokból azért jöttünk ki jól, mert aki jobban akarja, aki többet tesz a győzelemért, azt Fortuna is kegyébe fogadja. Azért arra nem árt figyelni a jövőben, hogy Cicinho oldalán megbontották a védelmünket.”

Mátyus János, a Haladás vezetőedzője, korábbi 34-szeres válogatott labdarúgó:
„Nagyon boldog vagyok! A magyar futballnak nagyon kellett ez a győzelem. A fiúk ezen az estén is összeszedetten futballoztak, megvolt a kellő fegyelem, és Gulácsi Péter személyében a kapusunk is a helyén volt. A bolgár válogatott nem játszott jól, mi viszont annak ellenére is magabiztosak voltunk, hogy futballoztunk ennél már jobban is. Ezt a mérkőzést meg kellett nyerni, és a magyar válogatott hozta is a találkozót. Ez volt most a legfontosabb! Van okunk örülni. Novemberben az utolsó lépést kell már csak megtenni, Izland ellen kemény mérkőzésre számíthatunk. A saját kezünkben van a sorsunk, és ne feledjük, Budapesten játszhatunk, hazai környezetben vívhatjuk ki az Eb-részvételt.”

Dombi Tibor korábbi 35-szoros válogatott labdarúgó:
„A meccs előtt azt mondtam, több befektetés van a magyar futballban, sorra épülnek a stadionok, dolgozunk azért, hogy fejlődjünk. Ki tudja, a döntő szituációkban talán ezt kaptuk vissza a sorstól… Ha valaki minden területen megpróbál fejlődni, a sikerek előbb-utóbb jönnek. A fegyelem, szervezettség, a stabil védekezés ezúttal is megvolt, az más kérdés, hogy ez a mai modern labdarúgásban már alap. Fontos volt, és látszott is, hogy jobban akartuk a győzelmet, mint a bolgárok. Nem vagyunk annyival jobb csapat, hogy idegenben három nullára vezessünk, de emlékezzünk vissza, hány olyan mérkőzésünk volt már, amikor jobban játszottunk, mégis kikaptunk. Most fordult a kocka. Hiába szépített a végén a bolgár együttes, a magyar válogatott ezen az estén jobb volt.”

Vida Máté hatszoros válogatott labdarúgó:
„Hogy szokták mondani?! Hoztuk a kötelezőt. A bolgárokat elnézve a következő mérkőzés nehezebb lesz, valljuk be, Bulgária nemzeti csapata nem volt acélos. A magam részéről mégis nagyon boldog vagyok, abból a szemszögből közelíteném meg a találkozót, hogy néhány éve nem biztos, hogy így lehoztunk volna egy ekkora téttel bíró összecsapást. Nagy skalp lett belőle, idegenben három gólt rúgni bármikor nagy szó, hát még egy Európa-bajnoki rájátszásmérkőzésen. Az első félidő végét éreztem kritikusnak, akkor Gulácsi Péternek két nagy védése is volt, de ezért véd a Bundesligában, ismét bizonyította, mennyire jó kapus. Nagyon örülök Kalmár Zsolt jó teljesítményének, góljának és gólpasszának. Érdekes, az első gólunkat követően már nem izgultam, éreztem, meglesz a találkozó.”

Szélesi Zoltán 28-szoros válogatott futballista, korábbi ideiglenes szövetségi kapitány:
„A mutatott játékot tekintve többet vártam a csapattól, eredményben viszont kevesen számítottak ilyen különbségű győzelemre. Ismerjük el, Gulácsi Péternek nagyon kellettek a védései, ha az első félidő végén vagy a fordulás után kettő nullánál bemegy egy bolgár lövés, ki tudja, mi lett volna a vége. Ezen már nem kell gondolkodni, szerencsére. Úgy láttam, a középpályáról nagyon hiányzott Szoboszlai Dominik, aki meg tudta volna tartani a labdát, mert így túl sok volt az előreívelt labda. Könnyen levédekezhető volt a játékunk, elöl Szalai Ádám ismét túlságosan kiszolgáltatott volt, nem tudott mást tenni, mint harcolni. Örülhettünk, hogy a játékvezető visszafújta a büntetőt, hiszen akkor jó periódusban lévő bolgár csapat volt a pályán, lendületbe jöhetett volna.”

EURÓPA-BAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
A-LIGA, ELŐDÖNTŐ

BULGÁRIA–MAGYARORSZÁG 1–3 (0–1)
Szófia, Vaszil Levszki Stadion, 2000 néző. Vezette: Marciniak (lengyel)
Bulgária: P. Iliev – Cicinho, Terziev, Bozsikov, Nedjalkov – Karabeljov, Malinov – Karagaren (Deszpodov, 58.), Nedelev (Jankov, 80.), Ivanov (Jomov, 30.) – Kraev (Isza, 80.). Szövetségi kapitány: Georgi Dermendzsiev
Magyarország: Gulácsi – Orbán, Lang, Szalai A. – Fiola (Botka, 82.), Sigér, Nagy Á. (Gazdag, 82.), Kalmár (Hangya, 70.), Holender (Nego, 70.) – Szalai Á. (Nikolics, 59.), Sallai R. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: Jomov (89.), ill. Orbán (17.), Kalmár (47.), Nikolics (75.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A másik elődöntőben
Izland–Románia 2–1

DÖNTŐ, 2020. NOVEMBER 12.
20.45:
Magyarország–Izland, Puskás Aréna

A Nemzeti Sportot a helyszínről tudósította:Babják Bence, Kocsmár-Tóth István(szöveg),Nagy-Pál Tamás(videó) ésSzabó Miklós(fotó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik