A szurkolók Dzsudzsákot a kezdőbe, Sándort a kispadra tennék

Vágólapra másolva!
2011.10.11. 16:07
null
Dzsudzsák (balra), Priskin és Vanczák (jobbra) a szurkolók szavazati alapján a kezdőbe kerülne a finnek ellen, Rudolfot (elöl) vélhetően csak sérülése tartja távol ettől (Fotó: Németh Ferenc)
Címkék
Olvasóink szavaztak arról, hogyan állítanák össze a magyar labdarúgó-válogatott kezdőcsapatát a kedd esti, Finnország elleni hazai Eb-selejtezőre. Egervári Sándor szövetségi kapitány terveivel ellentétben a szurkolók nem csereként, hanem kezdőként számítanának a sérülésből visszatérő Dzsudzsák Balázsra, a többség által választott 4–4–2-es hadrend pedig – tele támadó szellemű játékossal – parázs futballt ígérne.

A kapuban nincs meglepetés, Király Gábor (2593 szavazat) magasan a legtöbb voksot kapta, bár első számú kapusunk mögött Bogdán Ádámnak (1701) is sokan bizonyítási lehetőséget adnának a tét nélküli tétmeccsen.

A védelem közepén Juhász Roland (4376) megítélése a legstabilabb, de a hátvédek között másodikként a felnőttegyüttesbe valósággal berobbanó Korcsmár Zsolt (3919) követi őt (a fiatal védő pályafutásáról bővebben is olvashatnak). Vanczák Vilmos (3319) helye is megkérdőjelezhetetlen, legalábbis a kezdőben – a védelem minden részén használható játékost a bal oldalra tehetjük. Már csak azért is, mert a jobb oldalon Varga József (1696) és Lázár Pál (2172) vívott egymással csatát. A debreceni játékos védőként ugyan kevesebb szavazatot kapott a törökországi légiósnál, de miután őt a középpályára is több mint ezren jelölték (1240), végül elsőbbséget élvezett a kezdőcsapat „kihirdetésénél".

A középpályán Koman Vladimir (3610), Hajnal Tamás (2959) és Elek Ákos (2767) szerepeltetéséhez kétség sem férhetett, de Dzsudzsák Balázs (1721) és Vadócz Krisztián (1691) között a szavazók sokkal nehezebben választottak, mint a két védő esetében. Végül itt is a pótszavazatok döntöttek, amelyek alapján az Anzsi légiósa bizonyult jobbnak, tekintve, hogy őt támadóként is sokan (445) szívesen a pályán látnák.

A kétszemélyes csatársort Szabics Imre (4278) és Priskin Tamás (3090) alkothatná.

Érdekesség, hogy az Egervári Sándor által a hétfői sajtótájékoztatón a kezdőcsapatba ígért Sándor György helyett a szurkolók sokkal jobban bíznak a Mainz fiatal szélsőjében, Stieber Zoltánban. A fehérvári játékos középpályásként (980 kontra 1050) és támadóként (105 kontra 525) is kevesebb támogatást kapott.

A SZURKOLÓK KEZDŐCSAPATA A FINNORSZÁG ELLENI EB-SELEJTEZŐRE
Király G. – Varga J., Juhász R., Korcsmár, Vanczák – Koman, Elek Á., Hajnal, Dzsudzsák – Szabics, Priskin

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik