Válogatott: Szeretnénk minden magyar embernek örömet szerezni – Fiola

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.10.13. 10:39
null
Fiola Attila már várja a meccset (Fotó: Dömötör Csaba)
Fiola Attila, a Fehérvár FC labdarúgója egyértelműen a győzelmet tűzte ki célul a magyar válogatott szerbek elleni szombati találkozójára az Európa-bajnoki selejtezősorozat 7. fordulójában.

 

„Csak erre a találkozóra koncentrálunk és szeretnénk minden magyar embernek örömet szerezni, a három pont megszerzése a célunk” – idézte a 33 éves védőt a Fehérvár FC honlapja. Fiola kiemelte mennyire fontos számukra, hogy ismét telt ház előtt léphetnek pályára, mivel a nemzeti csapat legutóbbi három, szerbek elleni tétmeccse zárt kapus volt.

„Jó lesz végre szurkolók előtt is megmérkőznünk a szerbekkel, az pedig külön öröm számunkra, hogy ismét megtelik a Puskás Aréna” – mondta Fiola Attila, aki térdsérülése után éppen a szerbek elleni szeptemberi, idegenbeli rangadón kapott lehetőséget a válogatottban.

„Hosszú, több hónapos kihagyás után nemrég tértem vissza a pályára és eddig csupán egyszer tudtam a teljes meccset végigjátszani, legutóbb az MTK ellen. Akármilyen szerepet is szán nekem Marco Rossi szombat este, mindent meg fogok tenni azért, hogy sikeresek legyünk a válogatottal, de ezzel ugyanígy van valamennyi csapattársam is” – hangsúlyozta Fiola.

A nemzeti együttes egyik legnagyobb erőssége az volt az eddigi négy Eb-selejtező mérkőzésen, hogy a védelme rendkívül stabil volt, csupán egyetlen gólt kapott. Most viszont éppen a hátsó alakzat összeállítása okozhatja a legnagyobb fejtörést az immár magyar állampolgársággal is rendelkező szövetségi kapitánynak, mivel a védelem vezére, Willi Orbán térdsérülése miatt nem bevethető. A problémát csak fokozza, hogy a másik két állandó kezdőnek számító belső védő közül a nyáron a Hoffenheimhez igazolt Szalai Attila alig kap játéklehetőséget a klubjában, ami igaz az első számú helyettesnek tekinthető ferencvárosi Botka Endrére is.

A Puskás Arénában szombaton 20.45-kor a francia Francois Letexier sípjelére kezdődik a magyar–szerb csoportrangadó, amelyet az M4 Sport és a Kossuth Rádió is élőben közvetít.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
7. FORDULÓ

G-CSOPORT
Szombat, 18.00:
Bulgária–Litvánia, Szófia (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!
Szombat, 20.45: Magyarország–Szerbia, Puskás Aréna (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A G-CSOPORT ÁLLÁSA
1. MAGYARORSZÁG 4 3 1 7– 1 +6 10
2. Szerbia 5 3 1 1 9– 4 +5 10
3. Montenegró 5 2 2 1 5– 5 0 8
4. Bulgária 5 2 3 3– 8 –5 2
5. Litvánia 5 2 3 4–10 –6 2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik