Futsal: nem túl barátságos hangulatban győztük le a svédeket

K. S.K. S.
Vágólapra másolva!
2023.10.11. 19:59
null
Fekete Márk lőtte az első magyar gólt (Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe)
A magyar futsalválogatott felkészülési mérkőzésen 5–0-ra legyőzte szerdán a svéd csapatot Veszprémben.

Európa-bajnoki selejtezőre készül a magyar futsalválogatott, amely hétfőn 2−2-es döntetlent játszott a svédekkel, akik öt másodperccel a meccs vége előtt egyenlítettek. Szerdán Veszprémben ismét összecsapott a két együttes − ezúttal nem volt pardon, a világranglista 29. helyén álló mieink ragyogóan játszva fölényes, 5−0-s győzelmet arattak 65.-ként rangsorolt ellenfelükkel szemben.

Sergio Cabrera, a magyarok áprilisban kinevezett spanyol szövetségi kapitánya szerdán eltekintett a rutinos Dróth Zoltán játékától, és inkább a fiataloknak szavazott bizalmat. Nyomasztó hazai fölénnyel kezdődött a találkozó, szinte percenként kellett a svédek kapusának közbeavatkoznia. A negyedik percben Tatai József, a Veszprém korábbi gólkirálya löbbölte át elegánsan a kapus felett a labdát, ám a jobb kapufát találta el. A nyolcadik percben aztán góllá érett a fölény, a visszapasszolt labdát Fekete Márk a bal felső sarokba lőtte. Ezután is sokkal pontosabban játszottak a mieink, és 35 másodperccel a játékrész vége előtt Lux Bence, a Veszprém 19 éves reménysége bal lábbal a kapu bal sarkába bombázott, majd Szalmás Zoltán a jobb kapufa tövét találta el.

A fordulás után is elszántan játszottak a mieink, a mérkőzésen a csapatkapitányi karszalagot viselő Rábl János gyönyörűen lőtt a kapu jobb felső sarkába, 3−0. A svédek harcoltak, sokszor a durvaság határát súrolta a játékuk. Fél órát kellett várni az első veszélyes lövésükre, Alasztics Marcell önfeláldozóan védett. Röviddel később villant a piros lap mindkét oldalon, Szalmás Zoltán és Donat Gashi kapta dulakodásért. A mérkőzés végére is maradt magyar gól, kettő is, előbb Hadházi Sándor passzolta a labdát az ellenfél kapujába, majd Pál Patrik állította be az 5−0-s végeredményt az utolsó percben.

A találkozó után Balázs Zoltán, a magyar csapat kapusedzője − aki háromszor is magára ölthette a világválogatott szerelését − elmondta: a mieink sokkal gyorsabban járatták a labdát, mint a hétfői meccen, s erre nem tudtak megfelelően reagálni a svédek.

FUTSAL
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

MAGYARORSZÁG–SVÉDORSZÁG 5–0 (2–0)
Veszprém, 500 néző.
MAGYARORSZÁG: Alasztics – Fekete M., Rábl, Szentes-Bíró, Nagy K. Csere: Spandler (kapus), Pál P., Tatai, Hadházi, Kovács M., Lux, Bencsik R., Szalmás, Bartha. Szövetségi kapitány: Sergio Cabrera
SVÉDORSZÁG: Jansson – Bojang, Zhubi, Gashi, Bejan. Csere: Mossberg, Smajlovic, Rash, Sijan, Söderqvist, Sadiku, Poyraz, Furublad. Szövetségi kapitány: Matija Dulvat
Gólszerző: Fekete M. (1–0) a 8., Lux (2–0) a 20., Rábl (3–0) a 25., Hadházi (4–0) a 36., Pál P. (5–0) a 40. percben
Kiállítva: Szalmás, illetve Gashi (mindkettő a 34. percben)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik