Labdarúgás: a száz éve született Szilágyi Gyulára emlékeztek

Vágólapra másolva!
2023.02.24. 18:57
null
Az eseményen a 75 éves Bálint Lászlót is köszöntötték (Fotó: Földi Imre)
A magyar labdarúgó-válogatottban 12 mérkőzésen szereplő, száz éve született Szilágyi Gyulára, valamint a legendás középhátvédre, Lóránt Gyulára emlékezett pénteken az Aranycsapat Testület.

 

Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy az 1923. január 18-án született Szilágyi 1947-től részese volt az Aranycsapat kezdeti sikereinek, 1950-ben Varsóban mesterhármassal járult hozzá a lengyelek elleni 5:2-es győzelemhez. A Vasas rendkívül gólerős csatára 391 NB I-es mérkőzésen 314-szer talált be a hálóba.

A testület elnöke emlékeztetett arra, hogy ugyancsak száz éve, 1923. február 6-án született Lóránt Gyula, az Aranycsapat kőkemény játékosa, aki a magyar válogatottal világbajnoki ezüstérmes, olimpiai bajnok és Európa-kupa-győztes volt. Hozzátette: a kerek jubileum alkalmából az Aranycsapat Testület Kőszeg városával és a Kőszeg SK-val összefogva Lóránt-emlékévet hirdetett.

Takács Tibor, a rendezvénynek otthon adó Nagy Béla Hagyományőrző Egyesület elnöke a 76-szoros válogatott Bálint Lászlót köszöntötte, aki február 1-jén volt 75 éves. Az ünnepelt Bálint László elmondta: ritkán beszélnek arról, hogy a Ferencvárossal ötször végeztek a második helyen az NB I-ben, és mivel az Újpestnek akkor rendkívül erős, Európa-hírű csapata volt, úgy érzi, ezek az ezüstérmek értek annyit, mintha egy könnyebb bajnokságban elsők lettek volna.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik