Sportrádió: Dzsudzsáknak biztosan lesz búcsúmeccse a válogatottban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.09.02. 21:12
null
Dzsudzsák Balázs (Fotó: Dömötör Csaba)
Dzsudzsák Balázs válogatottbeli búcsúmérkőzéséről is beszélt Szabó Gergő, a magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke a Sportrádió pénteki „Hazafutás” című műsorában, Lantos Gábor kérdéseire válaszolva.

A Nemzeti Sport úgy tudja, hogy a 108-szoros magyar válogatott Dzsudzsák Balázs várhatóan pályára lép a Görögország elleni november 20-i felkészülési mérkőzésen – lapunk MLSZ-hez közeli forrásokból is így értesült.

Szabó Gergő ezt nem erősítette meg a Sportrádiónak („semmi konkrétumot nem tudok mondani”), ám azt igen, hogy Dzsudzsáknak mindenképpen lesz búcsúmérkőzése.

„Az MLSZ alapvetése, hogy minden olyan játékost, aki ezt kiérdemelte, és Dzsudzsák Balázs kétségtelenül kiérdemelte, a legméltóbb körülmények között szeretne elbúcsúztatni. Be fog következni, ez biztos, de hogy mikor, milyen formában, erről most semmit sem tudok mondani” – mondta Szabó Gergő, emlékeztetve egyfelől arra, hogy Király Gábornak is volt búcsúmeccse, annak köszönhetően tartja a magyar rekordot közösen Dzsudzsákkal, másfelől arra, hogy a mindenkori keret összeállítása Marco Rossi szövetségi kapitány hatásköre, így lesz ez a Dzsudzsák-búcsúmeccs előtt is.

A beszélgetés során szóba került a Magyarország–Olaszország Nemzetek Ligája-csoporttalálkozó jegyeinek akadozó értékesítése, továbbá az, hogyan fordulhat elő, hogy a világbajnokság nyitómeccsének napján a magyar válogatott is mérkőzést játsszon.

Szó esett arról is, miért kerül hétvégére Magyar Kupa-játéknap, és a zsúfolt versenynaptár miként nehezíti meg a válogatott keret összehívását, illetve miként enyhíthető ez.

Szabó Gergő
Szabó Gergő

A TELJES BESZÉLGETÉS AZ ALÁBBI LINKRE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!


A MAGYAR VÁLOGATOTT ŐSZI PROGRAMJA
NEMZETEK LIGÁJA
Szeptember 23., 20.45:
Németország–MAGYARORSZÁG
Szeptember 26., 20.45: MAGYARORSZÁG–Olaszország
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
November 17., csütörtök:
Luxemburg–MAGYARORSZÁG
November 20., vasárnap: MAGYARORSZÁG–Görögország

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik