MLSZ: Az egész rendszert újraépítettük és próbáljuk megreformálni – Lőw Zsolt

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.25. 11:05
null
Lőw Zsolt szerint beérni látszik a munka (Fotó: Micheller Szilvia)
A Magyar Labdarúgó-szövetség új programjáról, s a biztató jövőről beszélt Lőw Zsolt, az MLSZ szakmai bizottságának tagja, a Chelsea másodedzője az M4 Sportnak, a Magyarország–Szerbia felkészülési mérkőzés előtt. A szakember elmondta, komoly programot sikerült lerakniuk az asztalra, ami az egész magyar labdarúgást megreformálja.


„Nagyon fontos időpontnak tartom a mait, hiszen az a rengeteg munka, amit beleöltünk a magyar futball megújításába, ez az út, amin elindultunk tíz évvel ezelőtt, most beérni látszik. A mai nap prezentáltuk azt, hogy az általunk összerakott szakmai program és a különböző változások milyen úton járnak, haladnak a megvalósítás felé. Pozitív hírekről, nagyon jó dolgokról tudok beszámolni” –
árulta el Lőw Zsolt az M4 Sportnak.

Elmondta, az egyik legfontosabb elem, hogy a bajnokságban minél több magyar labdarúgó szerepeljen, de ehhez a klubok tulajdonosainak is nyitottnak kell lenniük.

„Egy olyan komoly programot sikerült leraknunk az asztalra, ami az egész magyar labdarúgást, a képzési rendszerét és összeépülését is megreformálja. Új képzéseket vezettünk be, próbálunk eljutni az óvodákba, iskolákba, próbálunk a kluboknak egy olyan plusz felelősséget adni, hogy foglalkozzanak a környezetükben lévő csapatokkal, kisebb klubokkal és együttműködjenek velük, legyenek területi egységek kialakítva. Az egész rendszert újraépítettük és próbáljuk megreformálni abban a hitben és bizalomban, amivel változást szeretnénk elérni a magyar futballban, s felzárkózni az európai labdarúgáshoz.”


A teljes interjú ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik