Válogatott: Simeone-hatás a CR ellen készülő mieinknél

Vágólapra másolva!
2016.06.22. 16:11
null
Andy Möller Diego Simeone edzésein is tanult ezt-azt az edzősködésből (Fotó: NSO-montázs)
Tudta, hogy Andy Möller, a magyar válogatott másodedzője az Atlético Madridhoz járt edzőképző kurzusra, hogy Diego Simeonétól is ellessen egy-két mesterfogást? Cristiano Ronaldo ellen jól is jöhet.

Az UEFA edzőképzésének keretében vannak kurzusok, amelyeken a licenc megszerzésére törekvő szakemberek látogathatják tapasztalt vezetőedzők edzéseit. Cristian Brocchi például még az után is járt Paulo Sousa edzéseire a Fiorentinához, hogy kinevezték a Milan vezetőedzőjének.

A magyar válogatott másodedzőjeként dolgozó Andy Möller 2007-ben már belekóstolt az edzősködésbe a német ötödosztályban, ezt követően három évig a negyedosztályban töltött be igazgatói tisztséget. Aztán tanulni kezdett, hogy felkészültebben tegyen újabb próbát az edzői pályán, s a tanulási folyamatnak is köszönhető, hogy Bernd Storck (akivel 1989-ben a Dortmunddal Német Kupát nyert) meghívta a válogatott másodedzőjének.

Möller az edzőképzés egyik kurzusának keretében az Atlético Madrid edzéseit látogatta, hogy Diego Simeonétól lesse el a mesterfogásokat. Ha csak egy pici is megmaradt azokból az időkből arról, hogyan kell Cristiano Ronaldót semlegesíteni (ez az Atléticónál kulcskérdés), máris megérte!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik