Futsal: Ennek nagy jelentősége van, nem volt gól! – Dróth

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.22. 20:19
A magyar futsalválogatott háromgólos vereséget szenvedett a világbajnoki pótselejtező első mérkőzésén Olaszországgal szemben. A találkozó utáni értékeléseknek is a második, jogtalanul megadott gól volt a fő témája.

„A pályán mindig az a csapat nyer, amelyik jobban játszik, ma az olaszok fölénk kerekedtek. Ettől függetlenül sokáig meccsben voltunk, majd kaptunk egy furcsa gólt, amelyről egyelőre nem tudjuk, pontosan hogyan történt. A csapat erején felül megtett mindent, a visszavágón szeretnénk ismét egy jó meccset játszani” – mondta Sito Rivera, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak.Sito Rivera, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az M4 Sportnak.

„Jogos volt a a második gól, egyetértek a játékvezetők döntésével – mondta Roberto Menichelli az olaszok szövetségi kapitánya. – A gól nélküli első félidő után a másodikban már nagyobb fordulatszámon pörögtünk. Ellenfelünkben nagy tüzet láttam, dicséret illeti őket. Kemény találkozó volt, sokat jelent a háromgólos előny, de nem állítom, hogy eldőlt volna a párharc sorsa.”

„Kevés lehetőségünk volt, azokat pedig nem sikerült gólra váltani. Fontos lett volna, hogy mi szerezzük meg a vezetést hazai pályán – így Dróth Zoltán. – Nagyon sajnálom, hogy megkaptam a második sárga lapomat, ami azt jelenti, hogy nem játszom a visszavágón. A kispadról úgy láttuk, a második gólnál nem ért bele a játékos, egy oda-visszavágós rendszerben egy ilyen gólnak nagy jelentősége van.”

„Szenzációs közönség előtt sportoltunk, köszönjük mindenkinek a biztatást – kezdte Tóth Gyula. – Tisztában voltunk ellenfelünk erejével, hogy a világ egyik legjobb csapata ellen játszunk. Az első félidőben voltak olyan lehetőségeink, amiket ha belövünk, másképp alakulhatott volna a mérkőzés, valamint a második gól sem volt szabályos, biztosan nem ért bele senki, ez pedig egy kicsit le is húzott minket. Ettől függetlenül el kell ismerni, felőrölt minket ellenfelünk, ennyivel jobbak nálunk. Szeretnénk gólokat szerezni a visszavágón.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik