Futsal: a spanyol sportlap felfedezte a „toledói magyart”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.02.03. 09:22
A futsal Európa-bajnokság kiváló alkalmat kínált a népszerű spanyol sportnapilap, a Marca munkatársainak, hogy megszólaltassák „a toledói magyart”, alias Korolovszky Gábort, aki a magyar válogatott pályaedzőjeként tartózkodik Belgrádban.

„Amikor Sito Rivera Magyarországon kezdett edzősködni, a legjobb barátom volt a segítője. A válogatott kapitányává történő kinevezésekor Sito spanyolul is beszélő edzőt keresett maga mellé, és rám esett a választása. Rengeteget tanulok tőle” – helyezte képbe a spanyol újságírót Korolovszky Gábor.

A cikkének „A toledói magyar” címet adó Marca-tudósító a régi időkről is kérdezte a korábbi hatszoros válogatott NB I-es futballistát, aki az ezredforduló táján rövid ideig a Toledo, valamint a Castilla játékosa volt, s előbbi soraiban együtt játszott például a Liverpoollal BL-t nyerő Luís Garcíával és a ma a Sevilla vezetőedzőjeként dolgozó Unai Emeryvel.

„Négy esztendőre szóló szerződéssel érkeztem a Real Madridhoz, de kölcsönadtak a másodosztályú Toledónak, amellyel egy nagyon nehéz idény végén kiestünk. Egy év után hazatértem, azonban szép emlékeket őrzök arról az időszakról – folytatta az idehaza az Újpesthez igazoló, majd hosszú évekig Cipruson futballozó Korolovszky. – Az akkoriban szintén Toledóban játszó Unai Emeryvel például nagyon jóban voltam, ki gondolta volna, hogy ilyen remek edző lesz?! Bár kétségtelen, komoly, eltökélt srác volt már annak idején is.”

Mint beszámoltunk róla, a magyar válogatott 5–2-re kikapott a spanyoloktól a belgrádi futsal Európa-bajnokság első játéknapján, de kellemes benyomást keltett a megfigyelőkben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik