Futsal Eb: Cél lehet az ukránok elleni pontszerzés – Rivera

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.01.29. 21:29
A magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya, Sito Rivera az Európa-bajnokság előtt beszélt a kitűzött célokról és további érdekességekről.

Az 59 éves szakember komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik, edzői pályafutása során már dolgozott Spanyolországban, Olaszországban, Japánban és Romániában is, utóbbi országban szövetségi kapitányként kijuttatta a csapatot a 2012-es Eb-re. Sito Rivera szerint elsősorban az Ukrajna elleni Eb-mérkőzésen lehet reális esélye a pontszerzésre csapatunknak, míg első találkozónkon, a világranglista-első Spanyolország válogatottja ellen a tisztes helytállás a fő célunk.

„Már azt is komoly eredménynek tartom, hogy ott lehetünk az Eb-n. Csoportellenfeleink közül a spanyol és az ukrán együttes is erősebb nálunk, de úgy gondolom, hogy a vb-selejtezőkön elkövetett hibáink kiküszöbölésével reális cél lehet a pontszerzés a második meccsünkön, Ukrajna ellen. Hatalmas bravúr lenne a nyolc közé jutás, ezért dolgozunk nap mint nap” – mondta Rivera az mlsz.hu-nak..

A jogi diplomával is rendelkező barcelonai edző szabadidejében blogot vezet, olvas és szeret minél inkább képben lenni a futsal világában. Spanyolországban élő családjával rendszeresen tartja a kapcsolatot.

„Számomra a futsal egy hobbi, az életem része, mindig lehet benne újat tanulni. Spanyolországban nagy kultúrája van a sportágnak, és remélem, hogy idővel Magyarországon is egyre népszerűbbé válik. Természetesen nehéz távol élni a családomtól, de a fiaim már kirepültek a fészekből, az egyik 22 a másik 28 éves. Természetesen az internet segítségével tartjuk a kapcsolatot, és a feleségemmel havonta tudok találkozni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik