U17-es női Eb: újabb győzelem, bejutottunk az elitkörbe

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.10.12. 16:54
Az U17-es magyar női labdarúgó-válogatott a hazai rendezésű Európa-bajnoki selejtezőkör második fordulójában 3–0-ra megverte Izraelt, ezzel bejutott az elitkörbe. A Bükön rendezett kétszer negyven perces mérkőzésen Csigi Eszter és Pulins Brigitta találata között Szamara Szaid Ahmed öngólt vétett.

A mieink az első fordulóban nagy csatában legyőzték a walesi válogatottat, míg ezúttal a gyengébb játékerőt képviselő izraelieknél is jobbnak bizonyultak, így a csoport legerősebb csapatának tartott, szintén két győzelemnél járó dánok elleni meccsnek már nincs valódi tétje.A mieink az első fordulóban nagy csatában legyőzték a walesi válogatottat, míg ezúttal a gyengébb játékerőt képviselő izraelieknél is jobbnak bizonyultak, így a csoport legerősebb csapatának tartott, szintén két győzelemnél járó dánok elleni meccsnek már nincs valódi tétje.

A magyar válogatott legrosszabb esetben is a kvartett második helyén végez, ezzel az U19-es női nemzeti együtteshez hasonlóan bejutott az elitkörbe. Eddig csak egyszer, 2009-ben fordult elő, hogy mindkét korosztályos csapatunk versenyben maradt a tavaszi folytatásra.

A csoportelsőségről döntő dánok elleni mérkőzés csütörtök 15 órakor kezdődik Szombathelyen.

U17-ES NŐI EB-SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 2. FORDULÓ
Izrael–Magyarország 0–3 (0–1)
MAGYARORSZÁG:
Varga Luca – Anda Letícia Aida (Fél Patrícia, 69.), Kovács Laura, Csigi Eszter, Pilán Tímea – Pulins Brigitta, Csanálosi Anada (Csiki Anna, 56.) – Kiss Stella, Zágonyi Barbara, Vári Viktória – Oláh Adrienn (Králik Fanni, a szünetben)
Gólszerző: Csigi (10.), Szaid Ahmed (49. – öngól), Pulins (83.)

A csoport másik mérkőzésén
Dánia–Wales 3–0

A csoport állása: 1. Dánia 6 pont (8–0), 2. MAGYARORSZÁG 6 (5–1), 3. Wales 0 (1–5), 4. Izrael 0 (0–8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik