U17-es női Eb: a magyar csapat sikerrel vette az első akadályt

Vágólapra másolva!
2015.10.10. 18:21
A hazai közönség előtt pályára lépő U17-es magyar női labdarúgó-válogatott 2–1-re legyőzte Walest a 2016-os Európa-bajnokság selejtezősorozatának első fordulójában. A Bükön rendezett kétszer negyven perces mérkőzésen a mieink mindkét gólját Oláh Adrienn szerezte.

A mieink az előzetes várakozások szerint a csoportból kiemelkedő dánok mögött minden bizonnyal a walesiekkel futnak versenyt a második helyért – bár az izraelieket sem szabad fél vállról venni –, tehát nagy tétje volt a szombati mérkőzésnek.

A hideg, szeles, de száraz időben lejátszott találkozón Oláh Adrienn két góljára a vendégek csak egyszer tudtak válaszolni, így a mieink begyűjtötték a három pontot. A kvartett másik mérkőzésén a dánok fölényes győzelemmel érvényesítették a papírformát.

A magyar válogatott hétfőn Izrael ellen folytatja a szereplését. A hazai rendezésű minitorna első két helyezettje jut tovább a tavaszi elitkörbe.

U17-ES NŐI EB-SELEJTEZŐ
7. CSOPORT, 1. FORDULÓ
Magyarország–Wales 2–1 (1–0)
MAGYARORSZÁG:
Varga Luca – Anda Letícia Aida, Horváth Viktória (Papp Adél, a szünetben), Csigi Eszter, Pilán Tímea – Csanálosi Anada – Kiss Stella (Vári Viktória, 81.), Pulins Brigitta, Zágonyi Barbara, Csiki Anna – Oláh Adrienn (Králik Fanni, 67.)
A magyar gólszerző: Oláh (21., 51.)

A csoport másik mérkőzésén
Dánia–Izrael 5–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik