U20-as vb: a brazil lapok bátor magyar csapatról írnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.04. 12:28
null
Forgács Dávid és a magyar U20-as válogatott a brazil sajtó szerint egyenlő ellenfele volt a dél-amerikai csapatnak
A brazil lapok beszámolói szerint bátor, tudatos magyar válogatottal találkozott Brazília az U20-as világbajnokság csoportkörének második fordulójában. Elismerik, hogy a 2–1-es dél-amerikai sikerrel záruló meccs alakulását Tamás Krisztián korai kiállítása határozta meg, s a brazilok játéka később, a magyarokéhoz hasonló felfogással játszó ellenfelekkel szemben kevés lesz a sikerhez.

A Planeta Desportivo tudósítása szerint a brazil csapat a vártnál nehezebben győzte le a magyar csapatot, amely 70 percen át tíz emberrel is pontszerzésre állt.

„A brazil válogatott legyőzéséhez minden szinten azonos recept szükséges: fegyelmezett védekezés határozottan meghúzott védővonalakkal. Ez az alap, így adják át a területet a braziloknak, s aztán várnak a lehetőségekre. Ezt tökéletesen megvalósította a magyar U20-as válogatott a New Plymouthban játszott mérkőzés első tizenöt percében” – írja a tudósítás, amely kiemeli, a magyar vezetéshez Jean kapus orbitális hibája is kellett, de a magyarok stratégiáját Tamás Krisztián kiállítása a feje tetejére állította.

„Fegyelmezettségükkel így is képesek voltak előnnyel zárni az első félidőt, de hozzá kell tenni, a brazilok nem játszottak jól, csak Gabriel Jesus nyújtott értékelhető teljesítményt az első félidőben” – szögezték le.

Bernd Storck szövetségi edző szerint is gratulációt érdemelnek a játékosai – kattintson ide az értékeléshez!

A lap kiemelte, Rogério Micale szövetségi edző remek húzása volt Andreas Pereira, a Manchester United légiósa beküldése, veszélyesebbé vált a brazil támadósor. Elismerően írtak a magyarok második félidei játékáról is, mert az egyenlítés után sem tudtak fokozatot váltani a brazilok, szerencsével győztek.

A tanulság a Planeta Desportivo szerint, hogy a meccs végkimenetele Tamás kiállítása nélkül teljesen más lett volna, és a magyarokéhoz hasonló játékstílust alkalmazó későbbi ellenfelekkel szemben még meggyűlhet a baja a dél-amerikai csapatnak.

A SportsEco is dicsérte a magyar válogatottat, a kiegyenlített meccset a lap szerint is Tamás Krisztián kiállítása fordította a brazilok javára.

Az NBC brazil kiadása szerint nem csalódtak, akik azt várták, hogy a játéknap legjobb meccse lesz a brazil–magyar (a két 3–0 és az egy 4–0 nem tette magasra a lécet...), hiszen az elején mindkét csapat felvállalta a támadójátékot. A korai magyar gól után rövid ideig tartott az öröm, aztán jött a kiállítás.

„A magyarok a második félidőben mutatott teljesítményükkel is kiérdemelték volna a pontszerzést, de egy tizenegyes a brazilok javára döntött – állt a tévés hálózat szöveges platformján. – A magyarok szívszaggató vereséget szenvedtek, nagy kérdés, hogy fel tudják-e dolgozni a történteket a Nigéria elleni záró meccsig, amelyen akár mindkét csapat kiharcolhatja a továbbjutást."

Az ogol.com.br tudósítása szerint „a brazil válogatott az első negyedórában elveszett, de a magyarok gyors góljához hasonlóan a kiállítás is gyorsan jött. A brazilok ezután kiengedték a féket, és ha nehezen is, kiharcolták a nyolcaddöntőbe jutást."

Érdekes, hogy egyik brazil tudósítás sem kérdőjelezte meg, hogy a gólvonal mögött volt a labda a magyar gólnál.

A brazil televízióban a világbajnok Denílson volt a mérkőzés szakkommentátora, de a meccs után csak annyit írt a Twitteren, hogy örül a brazilok 2–1-es sikerének, és 11 óra alvást tervez.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik