U17-es női foci Eb: megvan a magyarok becsületpontja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.14. 19:46
Az U17-es magyar női labdarúgó-válogatott 0–0-s döntetlent játszott a házigazda Írországgal, így, bár a 2. csoport utolsó helyén, nem pont nélkül fejezte be az elit kört.

A csoport első helyére hajtó írek támadtak többet, kapufájuk is volt, de kevés helyzetükből egyet sem tudtak gólra váltani – igaz, a hat csoport második helyezettjeinek legjobbikaként még kivívhatják a részvételi jogot a nyolcas döntőre.

A csoport másik mérkőzésén Anglia két góllal legyőzte Hollandiát, így 6 ponttal megszerezte az első helyet. Írország lett a második 5 ponttal, Hollandia 4 ponttal zárt a harmadik helyen, míg a magyar lányok – akik az angoloktól 4–1-re, a hollandoktól 5–1-re kaptak ki – 1 pontot szerezve lettek negyedikek.

„A torna előtt azt mondtam, hogy az angolok kiemelkednek a csoportból, és nekünk egy pontszerzés is bravúr lenne, ezt a célt a végére sikerült elérnünk – mondta Markó Edina, az U17-es válogatott edzője az mlsz.hu-nak. – A lányok meccsről meccsre javultak: játékban már a korábbi mérkőzéseken is partnerei voltunk ellenfeleinknek, csak a pontrúgásokat nem tudtuk megoldani. Most viszont már a pontrúgásoknál is megfelelően koncentráltunk, amihez Varga Luca remek kapusteljesítményére is szükség volt. Játékban helyenként az ír csapat fölé nőttünk, és a mérkőzés nagyobb helyzetei is előttünk adódtak. Mezőnyjátékban, párharcokban és futóteljesítményben is felvettük a versenyt a hazaiakkal. Maga a pontszerzés is bravúr, de az fontosabb, hogy ez egy tehetséges korosztály, amely sokra hivatott, és ezt most meg is mutatták a lányok. Bízom benne, hogy közülük sokan eljutnak majd a felnőttválogatottba is, mert ezekben a lányokban benne van a lehetőség."

ÍRORSZÁG–MAGYARORSZÁG 0–0
Cork
MAGYARORSZÁG:
Varga Luca – Németh Hanna, Rozmis Gabriella, Kun Barbara, Pilán Tímea – Kocsán Petra – Magyarics Zoé (Csányi Diána, 71.), Krascsenics Csilla (Török Kitti, 80.), Vancsik Viktória (Szakonyi Emese, 74.), Grüber Brigitta – Krascsenics Petra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik