Feröeri-magyar: A jobb csapat kapott ki - feröeri kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.10.15. 08:25
null
A feröeriek szívósan küzdöttek, de szerencsére pont nélkül maradtak (Fotó: MTI)
Lars Olsen feröeri szövetségi kapitány nagyon csalódott a Magyarország elleni Európa-bajnoki selejtező eredménye miatt. Szerinte 1–0-ra vagy 2–0-ra is vezethettek volna a mieink ellen. A Nemzeti Sport Online-nak a Feröeren futballozó Gángó András mondta el, hogy mi hangzott el a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Nagyon elégedett a csapat teljesítményével, úgy érzi, hogy amit kért a csapattól, maximálisan betartották. Az volt a terv, játékuk lényege, hogy többet birtokolják és merjék megtartani a labdát, amiből támadni tudnak, ezt hiányolta eddig az utolsó meccsen is az északírek ellen” – számolt be Gángó András arról, hogy a feröeri szövetségi kapitány hogyan értékelte a mérkőzést a találkozó után.

„A magyarok elleni meccs után azonban azt mondta, hogy tudtak tovább építkezni, úgy érezte, hogy sokat volt náluk a labda. Ez fontos volt ahhoz is, hogy a végére ne fáradjanak el. Ebben igaza is van, ez sikerült nekik. Igazából nagyon csalódott, hogy végül egy nulla lett, úgy érezte, a meccs elején beakadhatott volna egy vagy két lövés feröeri részről, egy vagy kettő nullára vezethettek volna az elején. Az eredmény miatt csalódott, de a játék képe miatt elégedett lehetett a feröeri kapitány.”

Az UEFA hivatalos honlapja is idézi a feröeri szövetségi kapitányt.

„A jobb csapat szenvedett vereséget, ez az első alkalom, amióta itt dolgozom, hogy ezt elmondhatom. Szerencsétlenségünkre elkövettünk néhány hibát, amit előre megmondtam, hogy ezen a szinten ezt megbüntetik.”

Fródi Benjaminsen, a feröeri válogatott csapatkapitánya szerint meccsről meccsre fejlődik csapatuk, s csalódott, hogy nem tudtak pontot szerezni.

„Meccsről meccsre fejlődünk, de ez még nem volt elég a pontszerzéshez. Hatalmas biztatást kaptunk a szurkolóinktól. Csalódás ez számunkra, de a hiszünk benne, hogy hamarosan meglesz (a pontszerzés). Van néhány fiatal játékos a csapatban, ők remekül teljesítettek. Nagyon örülünk neki” – mondta Benjaminsen a mérkőzés után.

LABDARÚGÓ EURÓPA-BAJNOKSÁG 2016
SELEJTEZŐ, CSOPORTKÖR 3. FORDULÓ

FERÖER–MAGYARORSZÁG 0–1 (0–1)
Tórshavn, Tórsvollur Stadion. V: Kulbakov (fehérorosz)
FERÖER:
Nielsen – V. Davidsen, Nattestad, Gregersen, Naes – S. Vatnhamar (Sörensen, 81.) Benjaminsen, Holst (Bartalsstovu, 69.) – Olsen, Hansson – Edmundsson (Hansen, 76.) Szövetségi kapitány: Lars Olsen
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Simon K., Juhász, Kádár, Korhut – Gera, Varga J., Tőzsér (Kalmár, 73.), Dzsudzsák – Szalai (Priskin, 84.), Nikolics (Fiola, 46.). Szövetségi kapitány: Dárdai Pál
G: Szalai (21.)
A CSOPORT MÁSIK KÉT KEDDI EREDMÉNYE
FINNORSZÁG–ROMÁNIA1 0–2 (0–0)
G:
Stancu (54., 83.)
GÖRÖGORSZÁG–ÉSZAK-ÍRORSZÁG 0–2 (0–1)
G:
Ward (9.), K. Lafferty (51.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 3 3 6–1 +5 9
2. Románia 3 2 1 4–1 +3 7
3. Finnország 3 1 1 1 4–4 0 4
4. MAGYARORSZÁG 3 1 1 1 3–3 0 4
5. Görögország 3 1 2 1–4 –3 1
6. Feröer 3 3 1–6 –5 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik