Válogatott: Mészöly inkább maradna az U20-as csapat élén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.09. 10:33
Mészöly Géza nem cserélné le az U20-as világbajnokságon szövetségi edzőként való részvételt a magyar A-válogatott szövetségi kapitányi posztjára.

„Két éve az utánpótlás-válogatottért dolgozom, az Európa-bajnokság után és a vébé előtt állunk, minden vágyam, hogy végigvigyem ezt a folyamatot. Ezzel a csapattal képben vagyok, fel tudnám készíteni megfelelően a világbajnokságra, ezt szeretném folytatni” – szögezte le Mészöly Géza a Digi Sport Reggel Start műsorában.Mészöly Géza a Digi Sport Reggel Start műsorában.

Az MLSZ egyelőre nem döntött arról, hogy folytathatja-e a munkát az U20-as válogatott szakmai edzőjeként.

„Nincs időhöz kötve, mikor dől el a sorsunk, az MLSZ-nek elég dolga van az A-válogatottal, utána kerülhet sor ránk” – mondta erről Mészöly, aki szerint a csapatnak sokkal jobbak a kilátásai a jövő nyári új-zélandi tornára, mint a hazai rendezésű Eb-re voltak.

„Ebben a stábban és keretben megvan az a tudás, ami ahhoz kell, hogy jól szerepeljünk a világbajnokságon, és sokkal jobban kezdjünk, mint a hazai rendezésű Európa-bajnokságon. A célt elértük, de nem lehetünk elégedettek az osztrákoktól és a portugáloktól elszenvedett vereség miatt. Ezek mindenkiben nyomot hagytak, de van tartás a csapatban, amit sikerült megmutatni – mondta Mészöly. – A játékosoknak be kell verekedniük magukat a klubjaikba, hogy szokják a tétmérkőzéseket. Az Eb-n is az volt a gond az első két, súlyos vereséggel záruló meccsen, hogy mivel nem szerepeltünk a selejtezőben, a riválisainkkal ellentétben nem pörögtünk fel eléggé. De nagyon jó tapasztalatszerzés volt.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik