NS: Időutazás, avagy megelevenedik a csoda! - hétfő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.24. 23:36
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:
• Az évszázad mérkőzése – hatvanadik évforduló!
Négyoldalas emlékezés + kétoldalas ajándékposzter!
A 6:3 hiteles története a börtönbüntetés legendájával, ropogós pirítóssal, balettelőadással és az öltöző csendjével.
A Népsport kiküldött munkatársa így számolt be a londoni angol–magyar mérkőzésről, a magyar futball leghíresebb győzelméről
Soha még sporteseményt ilyen várakozás nem előzött meg. Nemcsak odahaza nőtt lavinaszerűen a mérkőzés súlya, hanem az egész világon. Akadt az angol sajtóban is meglepett, riadt hang: miért ez a nagy izgalom? Hiszen láttak már vendégcsapatokat a brit szigeteken, kilencven esztendő alatt hozzászokhattak a kísérletezők hosszú sorához. A kilencven év azt jelenti, hogy Angliában 1953. november 25-ig sohasem győzött még idegen válogatott csapat.
Amúgy pedig ha a rendező állította volna be, a jelenet akkor sem tudná hitelesebben visszaadni a boldogságot, amelyet a 6:3 jelentett 1953-ban. A fényképen utcai hangszóró előtt összeverődött tömeg, jól fésült egyetemista, bajuszos öregúr, nyakkendős hivatalnok, sálba bugyolált kisfiú, pöttöm szőke kislány, köteg venyigét szorongató ember, sarló-kalapácsos úttörő, kalapos asszonyka és az arcokról sugárzó öröm elárulja, éppen gólt lőtt a magyar válogatott.
Így pontosabb: az arcokról sugárzó határtalan öröm. Az ötvenes évek behatárolt, rideg és szűk levegőjű Magyarországán az angol csapat legyőzése több volt a pályán elért sportsikernél.

• Minden, amit a Diósgyőr-Videoton és a Paks-Ferencváros mérkőzésről tudni érdemes
• Megint Vettel...
• Edzőmeccs lett a pólórangadó
• Szolnokon kosarasedzőt fütyültek

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik