Válogatott: a matek maradt! Hogyan szerezhetjük meg a második helyet?

Vágólapra másolva!
2013.10.12. 09:35
A magyar válogatottnak a történelmi, Hollandiában elszenvedett 8–1-es vereségét követően minimális matematikai esélye maradt arra, hogy megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet a világbajnoki selejtezőcsoportjában. Illúzióink nincsenek, de a korrekt tájékoztatás érdekében megnéztük, hogy milyen csodának kellene megtörténnie ahhoz, hogy a magyar csapat mégis a második helyen végezzen a D-csoportban.

A magyar válogatott csoportmásodik, ha nyer Andorra ellen...A magyar válogatott csoportmásodik, ha nyer Andorra ellen...

…és Törökország kikap Hollandiától, Románia pedig Észtországtól.

…és Törökország döntetlent játszik Hollandiával, Románia nem nyer Észtország ellen, mi pedig legalább 10 góllal legyőzzük Andorrát.

…és Románia döntetlent játszik Észtországgal, Törökország kikap Hollandiától, mi pedig legalább hat góllal megverjük Andorrát.

Minden más esetben a magyar válogatott a másodiknál rosszabb helyen végez.

 

A MÁSODIK HELY SZINTE BIZTOSAN PÓTSELEJTEZŐT ÉR

A második hely minden bizonnyal pótselejtezőt is érne. Ugyanis a B-csoportban, amely jelenleg a leggyengébb csoportmásodikat adja, csak az örmények előzhetik meg a mi csoportunk másodikját, mivel a bolgárok és a dánok maximum 10, a csehek maximum 9 ponttal végeznek ebben az összevetésben, és az örmények is csak akkor végezhetnek 12-vel, ha megverik Olaszországot idegenben, ami szinte lehetetlen feladat.

A mi csoportunkban pedig, feltételezve, hogy Andorrát megverjük, legalább 17 pont kell a második helyhez, azaz a csoportmásodikunk legalább 11 ponttal végez a másodikok versenyében.

Ha mi leszünk azok, 11 pontot viszünk, és akkor nem leszünk a legrosszabb csoportmásodikok, ha az örmények nem viszik véghez a lehetetlent Itáliában.

A SZABÁLYOK

A második helyezett csapatok kiszámításánál nem veszik figyelembe a csoporthatodikok elleni eredményeket. Fontos különbség az Eb-selejtezők lebonyolításával ellentétben az, hogy pontazonosság esetén itt nem az egymás elleni eredmény dönt először. A besorolást segítő mutatók sorrendben: 1. gólkülönbség, 2. több szerzett gól, 3. egymás elleni eredmény. Ha ezek alapján is holtverseny van, az érintettek semleges pályán, egy extra mérkőzésen döntenek a továbbjutásról (90 perc, döntetlen esetén hosszabbítás, tizenegyesek).

 

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Hollandia 9 8 1 32– 5 +27 25
2. Törökország 9 5 1 3 16– 7 +9 16
3. Románia 9 5 1 3 17–12 +5 16
4. MAGYARORSZÁG 9 4 2 3 19–20 –1 14
5. Észtország 9 2 1 6 6–18 –12 7
6. Andorra 9 9 0–28 –28 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik