Női válogatott: negyedik helyen zártuk a Balaton-kupát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.22. 21:07
A magyar női labdarúgó-válogatott 3–1-es vereséget szenvedett Csehországtól a Balaton-kupa bronzmeccsén, így a negyedik helyen zárt.

A mieink a szlovákok elleni 2-1-es vereség után a cseh válogatott ellen zárták a Balaton-kupa küzdelmeit. Az mlsz.hu beszámolója szerint a csehek jól kezdtek, és már a 6. percben megszerezték a vezetést, egy szöglet után Szőcs Réka kiütötte a labdát, amire Petra Davisova csapott le, és 10 méterről a hálóba lőtt. Az első negyedóra után kiegyenlítetté vált a meccs, sőt átvettük az irányítást, Pádár Anita távoli lövésével és Vágó Fanni szöglet utáni fejesével közel jártunk az egyenlítéshez.

A második félidőt is támadó szellemben kezdte Vágó Attila együttese, a meccs helyzetét a 74. percben hagytuk ki, amikor Sipos Lilla fordult kapura, maga mögött hagyta a védőket, de a kimozduló kapusba lőtt a labdát. A hajrához közeledve kitámadtunk, a csehek pedig kihasználták a fellazult védelem okozta sebezhetőségünket, a 78. percben egy kontra végén Adela Pivonkova duplázta meg az előnyüket, majd egy újabb ellentámadásból Divisova megszerezte a harmadik vendéggólt is. A 88. percben Kaján Zsanett látványos góllal szépített, 16 méterről lőtt a jobb felső sarokba, beállítva az 1-3-as végeredményt.

„Annak ellenére, hogy az eredmény alapján sima vereségnek tűnik a meccs, egyáltalán nem játszottunk alárendelt szerepet, az első negyedórát és a meccs hajráját leszámítva pariban voltunk a csehekkel. A játékkal és az eredményességgel nem lehetek elégedett, de a futballisták hozzáállására nem lehetett panasz. Négy hasonló képességű csapat vett részt a tornán, nüanszok döntöttek a meccseken, sajnos ezúttal mindkét alkalommal vesztesen jöttünk ki az egyenlő erők csatájából, mégsem vagyok elkeseredve, azt mondom, inkább most jöjjenek elő a hibák, mint később a tétmérkőzéseken. Az MTK játékosai tizenkét nap alatt hat meccset játszottak, és ez bizony nem múlt el nyom nélkül, érthetően fáradtabban mozogtak a szokásosnál, ami sokat számított a kiélezett mérkőzéseken. Levonjuk a szükséges tanulságokat, és próbálunk javítani a következő felkészülési meccseken, de a legfontosabb, hogy a vb-selejtezőket a lehető legjobb formában kezdjük meg" – értékelt a mérkőzés után Vágó Attila.

A Balaton-kupát a szlovák válogatott nyerte, miután rendes játékidőben 1-1-re végzett a lengyelekkel, majd tizenegyesrúgásokkal 5-3-ra győzött.

BRONZMÉRKŐZÉS
Magyarország-Csehország 1–3 (0–1)

Magyarország: Szőcs Réka – Szeitl Szilvia (Kaján Zsanett, 68.), Tell Zsófia (Gál Tímea, 20.) Demeter Réka, Szabó Viktória, Csiszár Henrietta (Rácz Zsófia, 46.), Smuczer Angéla (Fenyvesi Evelin, 46.), Szabó Boglárka (Palkovics Nóra, 46.), Pádár Anita, Vágó Fanni, Zágor Bernadett (Sipos Lilla, 46.)
Gólszerzők: Kaján a 88., ill. Divisova a 7., Pivonkova a 78., Divisova a 83. percben

Döntő:

Szlovákia-Lengyelország 1–1 – 11-esekkel 5-3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik