Labdarúgás: FIFA-kitüntetés két budapesti orvosi műhelynek

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.11.18. 21:40
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) a héten akkreditálta a Fővárosi Önkormányzat Uzsoki utcai Kórházának Ortopédiai Osztályát, illetve a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központját. Prof. dr. Hangody László, illetve Prof. dr. Merkely Béla személyében mindkét intézményt az MLSZ orvosi bizottságának tagja vezeti.

A „FIFA Medical Centre of Excellence" cím megítélésével nagy elismerésben részesítette a két magyar intézményt, hiszen ezt a tanúsítványt azon egészségügyi központok kapják, amelyeket teljes mértékben ajánl a nemzetközi szövetség az egyesületek, játékosok számára. Az akkreditálásnak köszönhetően az MLSZ orvosi bizottságának tagjai által vezetett intézmények előkelőbb helyre kerültek a sportorvosi világtérképen, és labdarúgó szakorvosi szempontból az elit intézmények sorába léptek. Európában mindössze nyolc létesítmény kapott korábban akkreditálást.

Mint dr. Pánics Gergely, a folyamat koordinátora elmondta, a pályázás során az intézményeknek a kutatási, a prevenciós és az operatív tevékenységekről is részletes dokumentációt kellett átadnia a dr. Michel D'Hooghe által vezetett FIFA orvosi bizottsága számára. A beérkezett anyagok elbírálása után a szakbizottság elismerését fejezte ki a két fővárosi műhely felé az említett cím adományozásával.

A Magyar Labdarúgó-szövetség is támogatta a pályázási folyamat során a létesítmények FIFA-akkreditációját, azért is, mert a válogatott labdarúgók gyógykezelésük során rendszeresen igénybe veszik az intézmények magas színvonalú szolgáltatásait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik