U16-os válogatott: egygólos győzelem Svájc ellen Zürichben

www.mlsz.hu www.mlsz.huwww.mlsz.hu www.mlsz.hu
Vágólapra másolva!
2010.09.15. 07:05
U16-os válogatottunk lejátszotta első felkészülési mérkőzését Zürichben a házigazda svájciakkal. A mieink végig egyenrangú ellenfelei voltak a hazaiaknak, és a kiváló játék győzelmet ért, együttesünk Bobál Gergely góljával 1–0-ra nyert. A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással.

A svájci utánpótlást a legjobbak között jegyzik Európában, az alpesi ország U17-es csapata tavaly világbajnok és Európa-bajnoki bronzérmes volt, ennek fényében Tuboly Frigyes együttese igen értékes győzelmet aratott. A szövetségi edző a Hrabina Alex – Csábi Mihály, Kovács Tamás, Bobál Dávid, Tamás Krisztián (Erdős Gábor, 78.) – Kerékgyártó Dávid (Németh Márió, 70.) Asztalos Dávid – Borkai Ádám (Tóth László 46.), Szántó Gergő (Ács Ádám 52.), Vallejos Dominique (Vida Krisztofer, 58.) – Bobál Gergely (Farkas Zoltán 65.) összeállításban szerepeltette együttesét, amely végig egyenrangú ellenfele volt a jó erőkből álló hazaiaknak. Csapatunk a 25. percben szerezte meg a találkozó egyetlen gólját, ekkor Asztalos Dávid kapufája után a kipattanó labdát Bobál Gergely juttatta a svájci kapuba.

„Nagyon küzdelmes, hajtós meccset játszottunk a kiváló erőkből álló ellenféllel szemben. Örömteli, hogy felvettük velük a harcot, játékban végig partnerei voltunk a házigazdáknak, és egy szép támadás végén megszereztük a győztes találatot is. Még az út elején jár ez a csapat, de mindenképpen biztató a jövőre nézve, hogy ilyen meccset játszottunk a svájciakkal" – nyilatkozta a találkozó után Tuboly Frigyes.

Csapatunk csütörtökön 19 órától ismét megmérkőzik a svájciakkal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik