Gera Zoltán nem bánta meg, hogy tavaly nyáron a Fulhamhez igazolt

Vágólapra másolva!
2009.06.04. 07:45
Kimondottan jókedvűnek tűnt Gera Zoltán, a legnépszerűbbnek mondható magyar futballista a válogatott hét eleji összetartásán. Pedig nehéz hónapok vannak mögötte, mintha nem találta volna helyét új csapatában, sőt a nemzeti együttesben is a kispadra szorult. A Fulham játékosa azonban optimistán tekint a jövőbe.
Gera a következő idényben többször érne el hasonló sikereket, mint az MU ellen, amikor fantasztikus gólt lőtt
Fotó: Action Image (archív)
Gera a következő idényben többször érne el hasonló sikereket, mint az MU ellen, amikor fantasztikus gólt lőtt
Gera a következő idényben többször érne el hasonló sikereket, mint az MU ellen, amikor fantasztikus gólt lőtt
Fotó: Action Image (archív)
Gera a következő idényben többször érne el hasonló sikereket, mint az MU ellen, amikor fantasztikus gólt lőtt

A Telkiben tartott válogatott összetartás jelentette a kerettagok számára a 2008–2009-es szezon végét, és a többségükben külföldön profiskodó labdarúgókat láthatóan nem zavarta, hogy a tervezettnél később kezdődik a vakációjuk. Gera Zoltán is vidámnak tűnt a vadonatúj edzőkomplexumban, még arra is figyelt a korábbi ferencvárosi futballista, hogy válogatott társát, a jelenleg az utánpótlás-együttessel a Luxemburg elleni Eb-selejtezőre készülő Filkor Attilát köszöntse.

– Furcsa idényen van túl…
– Valóban – mondta az edzőközpont halljában a fotelba huppanva a futballista. – Tavaly nyáron nehéz döntésre szántam el magam: négy szép esztendő után elköszöntem Birminghamtől, és a West Bromwich Albiontól a Fulhambe igazoltam. Ha röviden kell értékelnem a szezont, azt mondom, hogy jobbra, többre számítottam, sajnos nem teljesítettem úgy, ahogy szerettem volna.

– Megbánta, hogy klubot váltott?
– Volt olyan pillanat, amikor elgondolkoztam: vajon helyesen cselekedtem-e? Amikor nem játszottam, bizony eszembe jutott, nyilván másként alakul az életem, ha maradok a West Bromwichnál. Négy év sok idő, megszoktam a körülményeket, a klubot, a szurkolók elfogadtak, talán mondhatom, megszerettek, mégis váltani akartam. Amikor kiderült, hogy Londonba költözöm, többször hallottam: miért éppen a Fulham? Az egy gyenge csapat! Nos, azt gondolom, az a futballklub, amelyik a Premier League-ben a hetedik helyet szerzi meg, és legyőzi többek között a bajnok és Bajnokok Ligája-döntős Manchester Unitedet, mégsem annyira gyenge együttes, mint sokan gondolták. Egy éve is úgy véltem, a Fulham stabil első osztályú klub, biztos voltam benne, hogy nem lehetnek kiesési gondjai. És lám, a West Bromwich az utolsó, huszadik helyen végzett – ezt nagyon sajnáltam. A Hull City és a Stoke City is a WBA mögött jutott fel, és mindketten elkerülték a kiesést, vagyis nem törvényszerű, hogy az újonc nem tud megkapaszkodni. Valamit nagyon elrontottak volt klubomnál, és szomorú vagyok, hogy a csapat újra a másodosztályban folytatja. Ha erre gondolok, azt kell felelnem a kérdésére: nem, nem bántam meg, hogy csapatot váltottam.

– Mit vár a következő szezontól?
– Az elmúlt időszakra visszagondolva hiányérzetem van a teljesítményemmel kapcsolatban, így igazán nem vitathattam, amikor kihagytak a csapatból. Nehéz szakasz volt ez számomra, azonban nem adtam meg magam, igyekeztem keményen dolgozni. Az angol bajnokságban óriási a konkurencia, akármennyire is szeretné, nem magától értetődő, hogy játszik az ember. Nem volt könnyű visszaverekednem magam a csapatba, de végül sikerült. Nekem korábban egyik klubomnál sem volt gondom a beilleszkedéssel, most először igen – a Fulhamnél valamiért több időre volt szükségem. Hiányzott számomra az öröm az elmúlt szezonból, szenvedős év volt, de remélem, a következő jobb lesz. Az elszántság, az akarat megvan bennem, és mert csapatunk az Európa-ligában indul, rengeteg mérkőzés vár ránk, s így biztosan megmutathatom, többre vagyok képes, mint amit eddig láttak tőlem.

A TELJES INTERJÚT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN OLVASHATJÁK.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik